Oğuzhan Öztürk; ‘Ahmet Çiçek’i kısaca tanıyabilir miyiz?’

Ahmet Çiçek; ‘Yalova’ya gelmeden önce Gaziantep’te ünlü bir baklavacıda; çıraklık, kalfalık ve ustalık yaptım. 2001’den beri Yalova’da tatlı işi yapıyoruz ve baklavacılıkla başladık. Önce Mimar Sinan Caddesi’nde başladık. Sonra 2005 senesinde Cumhuriyet Caddesi, Karizma İş Merkezi karşısına geldik. 17 senedir Yalova’ya hizmet ediyoruz. Gaziantepli Osmanlı Baklavaları Yalova’da bir değer, bir marka oldu. Yalova benim için doğru bir tercih oldu. Gerçekten Yalova halkı kaliteden anlayan, iyi ile kötüyü ayırt eden bir halk. Bu da beni çok mutlu ediyor.’

Oğuzhan Öztürk; ‘Osmanlı Baklavalarında gördüğümüz kaliteyi, katmer ve künefede de görecek miyiz?’

Ahmet Çiçek; ‘Osmanlı adı ile bir marka olduk. Ciddi bir özveri ile kendimizi Yalova’ya tanıttık. Müşterilerimizin aşırı isteği doğrultusunda şimdi de başka bir bölüm açtık ve tatlı portföyümüzü genişlettik. Sağ olsunlar bu istekleri ve teveccühlerine kayıtsız kalamadık. Antep’te de damat tatlısı dediğimiz katmer, yanında künefe ve künefenin çeşitleri, hasır, billuriye, sultan, burma gibi birçok tatlı çeşidini yapmaya başladık. Bu sayede, sıcak tatlıları da artık Yalovalı halkımıza sunmaya başladık. Bu işe de büyük bir özveri ile giriştik, elimizi taşın altına koyduk. Ben sadece elimi değil, gövdemi de bu işe koydum. Başarılı olabilmek için çok çalıştık. Kalite için her zaman uğraşıyoruz. Kalite de; son derece hijyenik olmak ve kaliteli malzeme kullanmaktan geçer. Biz de öyle yapıyoruz. Rabbim bizi utandırmasın. Bu yeni açmış olduğumuz iş yeri, inşallah Yalova’da marka olan Osmanlı adına daha da değer katacaktır. Lezzeti, iyiyi ödüllendiren Yalova halkımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Osmanlı Baklavalarında bizi Yalova, Marmara’da marka haline getirdi. Yine bu yeni tatlılarımızı da denesinler, denetlesinler en doğru kararı yine vereceklerdir. ‘

Oğuzhan Öztürk; ‘Kaç tür tatlınız var ve tüketim ömürleri nedir?’

Ahmet Çiçek; ‘Çok fazla. Baklava bölümümüzde 60-70 çeşit, künefe-katmer bölümümüzde ise 20-25 çeşit tatlımız mevcut. Tüketim ömürleri de değişiyor. Künefe, katmer gibi tatlılar sıcak tatlılardır ve hemen tüketilmesi gerekir. Ancak baklava tarzı tatlılar ise tüketim ömrü dolaba koyulmadığı halde 1 hafta gibi bir dayanma gücü vardır.’

Oğuzhan Öztürk; ‘Hizmete açıldığınız 15 günlük süre içerisinde ne gibi tepkiler aldınız?’

Ahmet Çiçek; ‘Çok güzel ve olumlu tepkiler aldık. Ticari açıdan baktığımızda ‘geç kalmışız’ diyorum. Özlenen ve beklenen bir lezzetmiş Osmanlı Katmer ve Künefe tatlıları. Yoğun talep ve övgü alıyoruz.’

Oğuzhan Öztürk; ‘Kaç çeşit katmer yapıyorsunuz?’

Ahmet Çiçek; ‘5 çeşit tatlımız var. Ekstra katmerimiz var, duble katmerimiz var, tek kişilik katmerimiz var. Fıstıklı, kaymaklı, çikolatalı ve muzlu olanları var.

  Künefeye gelince, bildiğimiz künefe dışında, hasır künefemiz var. Hasır künefenin içinde öz kaymak vardır. Sultaniye var. Onda da iri tane fıstık kullanılır. Billuriye var. Hafif bir ince elenmiş fıstık ve arasına yine kaymak mevcut. Malzemelerimiz özel olarak Hatay’dan, Antep’ten geliyor. İddialıyız. Şu an elimde bulunan fıstık, Türkiye’de çok nadir iş yerlerinde bulunuyor.’

Oğuzhan Öztürk; ‘Ustalarınız Gaziantep'ten mi?’

Ahmet Çiçek; ‘3 tane ustamız var. 3’de de benim yeğenim. Daha önce Antep’te geleceğe dönük yetiştirmiştik onları. Şimdi burayı açınca da buradalar. İşin başında Hasan Usta var. Bizim imparatorumuz. Hakikaten işinde efsanedir. Ustabaşı olarak o var. Burak Usta var, benim yeğenim. Ahmet Usta da keza benim yeğenim. Onlar da yetiştiler ve şu anda kendi işyerleri olarak aile ortamında çalıyorlar. Aile şirketi gibi biz de aile ortamında devam ediyoruz.’

Oğuzhan Öztürk; ‘Hedefleriniz neler?’

Ahmet Çiçek; ‘Sadece Yalova’nın değil, Marmara’nın vazgeçilmez bir markası olmak istiyoruz. Tabi adım attığım hiçbir şeyi kısa vadede düşünmem. İki tane oğlum var. Yusuf Çiçek ve İlker Çiçek. Yusuf Çiçek şu an yanımda CEO görevinde. İlker’in de üniversitede 2 yılı kaldı. O da okulu bitince kardeşinin yanına gelecek ve sırt sırta verecekler. Onları da düşünerek; Osmanlı Baklavaları ve tatlıları, 18 yıl değil de 58 yıl, 68 yıl, 100 yıl devam eden bir marka olsun istiyorum. Çocuklarımın da benden almış olduğu terbiye ve sanatla bu işi devam ettireceklerine inanıyorum.’

Oğuzhan Öztürk; ‘Mehmet Burak Sabay’ın Gaziantepli Osmanlı Katmer ve Künefe'deki görevi nedir?’

Mehmet Burak Sabay; ‘Ben Gaziantepliyim ve 24 yaşındayım. 10 yaşından beri bu sektördeyim. Katmer ustasıyım. Sadece katmer de değil poğaça, börek, pasta alanlarında ustayım. Osmanlı’da, 6 çeşit katmerimiz var; minyatür katmer, standart katmer, duble katmer, ekstra katmer ve damat katmerimiz...

  Bir de simit katmerimizle birlikte 6 çeşidimiz var. Müşterimizin gözü önünde hazırlıyoruz katmer tatlısını. Sıcak sıcak müşterilerimize sunuyoruz. Şeffaf ve hijyenik bir ortalda, Antep’imizin künefesini Yalova halkına sunmaktan gurur duyuyoruz.’