Tabi bir ilk olma özelliği taşıması ve kamulaştırmada yaşanan problemler sürecin bir hayli uzamasına sebep oldu, ancak çalışmalarda artık sona gelindi, yakın bir zamanda parselizasyon başlayacak ve firmalarımız burada yatırımlarına başlayacaktır. Biz YTSO olarak bu projeye en başından beri gerek maddi gerekse de manevi olarak büyük destek sağladık, OSB’nin %40 katılım payı ile en büyük ortağı olduk, ilimiz yerelinde, Bakanlık ve TOBB nezdinde bir çok girişimde bulunduk ve sürecin ilerlemesine destek olduk. Artık OSB yerel müteşebbislerimizin desteği ile ilerleyebilecek konuma geldiği için hissemizin %34 ünü OSB nin gerçek sahiplerine, üreticilerin bulunduğu SASBÜD derneğine devretme kararı aldık. Biz YTSO olarak %6 katılım payımız ile her türlü desteği vermeye devam edeceğiz ve oluşacak olan OSB nin sektöre ve ilimize büyük katkı sağlayarak yeni istihdam yaratacağına inanıyoruz.

 

Ayrıca çalışmaların hızlanması, katkı payları ödenmesinin ertelenmesi ve ilgili kurumlarla yapılacak olan görüşmelerde bizlere büyük destek sağlayan sayın milletvekilimiz Fikri Demirel’e de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

SASBÜD Başkanı Umut Sakarya ise yapılan protokole ilişkin, “ YTSO ya bugüne kadar vermiş oldukları destek için teşekkür ediyoruz, YTSO dün olduğu gibi bundan sonra da yine bizlere destek vermeye devam edecektir, bundan şüphemiz yok, yapılan protokol ile YTSO hisselerinin bir bölümünü SASBÜD’e devretmiştir. Bundan sonrasında üzerimize daha fazla yük binmiştir, dernek olarak hem maddi hem de manevi büyük bir sorumluluk aldık bunu da yerine getirmek için maksimum gayreti gösterip, Çiçekçilik OSB nin bir an önce tamamlanmasın sağlayacağız. Tahsin bey in de bahsettiği üzere artık sona gelindi yakın zamanda parseller belirlenecek ve inşallah firmalarımız yatırımlarına başlayacak.

 

Sürecin bu kadar uzaması müteşebbis heyette yer alan kurum ve kuruluşların kabahati değildir. Mevzuat gereği yapılması gerekenler çok zaman almıştır. Yapılan protokolün her iki kurumada hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.