Yalova İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde bir gün süreyle verilen eğitimde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Osman Halis Özen’in açılış konuşmasının ardından Mühendis Ahmet Murat, Bakanlığın Tarım Orman Akademisi platformu ile ilgili bilgiler aktardı.

Katılım belgesi verildi

Daha sonra Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Kimya Yüksek Mühendisi Seda Kayahan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kimyasal Özellikleri ve Sağlığa Faydalı Etkileri ile Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Ekstrakt Eldesi, Dr. Yasin Özdemir Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Sanayide Kullanım Alanları, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden diğer ürünlerin işlenmesi, Elde edilen ürünlerin depolanması, satışa sunulması ve özelliklerinin belirlenmesi, Biyolog Yalçın Kaya’da  Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Yağ Eldesi konularında katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verdiler.

İl Müdürü Suat Parıldar da yaptığı kapanış konuşmasının ardından eğitime katılanlara katılım belgelerini tek tek takdim etti. Kurum önünde çektirilen toplu fotoğrafın ardından da Eğitime katılan çiftçiler Araştırmaya geçerek Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin işlendiği bölümleri gezdiler.