Toplamda 12 takım, 48 sporcunun katılım sağladığı elemelere vatandaşlar ve protokol büyük ilgi gösterdi. 2 gün boyunca devam eden şampiyonada başlama vuruşunu Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ile Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar gerçekleştirdi.

Yalova’yı üç takım temsil edecek

Final müsabakalarında 3.’lüğü Üç hilal, 2.’liği İskelet Kadro ve Şampiyonluğu Altınova Takımının kazandığı turnuva, protokol ve izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Turnuvada 2. olan İskelet Kadro, kupasını Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren takım arkadaşları Hüseyin Sabri Akmeşe’ye armağan etti.

25-30 Eylül 2021 tarihlerinde Bursa’da yapılacak olan bölge elemelerinde Yalova’yı bu 3 takım temsil edecek. Müsabakalara Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik ve Yalova’da dereceye giren takımlar katılacak. Bölge finalinde ise Türkiye’den 18, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 2 takımla birlikte toplam 20 takım, Denizli’de Türkiye Kupası Finallerine katılacak.

Yalova’da ilk kez gerçekleştirilen Türkiye Kupası Elemeleri organizasyonu, Ayaktenisi branşının gelişmesinin, yaygınlaşmasının ve daha kapsamlı Turnuvalar düzenlenmesinin meşalesini yaktı.

Silpagar, “her anlamda spor ve sporcunun yanında olduk”

Ödül töreninde konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar; “Çiftlikköy Belediyesi olarak böyle anlamlı ve güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bizler her anlamda spor ve sporcunun yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Çiftlikköy’de heyecan verici bir turnuva gerçekleştirildi. Vatandaşlarımız tarafından da Ayak Tenisi maçlarının ilgi gördüğünü gözlemledik. Buna benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ev sahiplerine teşekkür

Ayaktenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayaktenisi Yalova Temsilcisi Tamer Balkaş, turnuvaya ev sahipliği yapan; başta Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar olmak üzere, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Çiftlikköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Şahinal'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Balkaş, tüm takımları ve sporcuları tebrik ederek, “Dereceye giren ve bölge müsabakalarında Yalova'yı temsil edecek takımlarımızı kutlarız. Ayaktenisi branşının Yalova da yaygınlaşmasına katkı sağlayan ekip arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Balkaş, “Ayaktenisi Türkiye’nin yeni nefesi”

Ayaktenisi’ni Türkiye’nin yeni nefesi olarak nitelendiren Ayaktenisi Yalova Temsilcisi Tamer Balkaş, “Birbirinden güzel keyifli ve kaliteli maçlarla dolu iki gün geçirdik. Kazasız, belasız, centilmenliğin ön planda olduğu organizasyonumuzu sizlerin desteği ile sonlandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz organizasyonlarda 2. kez şampiyon olan Altınova takımını ayrıca kutlarım” dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara katılım belgeleri, madalya ve kupaları Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Şahinal ve Ayak Tenisi Yalova İl Temsilcisi Tamer Balkaş tarafından takdim edildi.