Türkiye Belediyeler Birliği’nin hibe desteğiyle ilerleyen proje, Çiftlikköy sahilinden toplanan yosunların ve evlerden toplanan evsel atıkların bir arada işlenerek kompost haline getirilmesi ve elde edilen kompostun park ve bahçelerde kullanılmasını içeriyor.

“Halkımızın da katılımıyla projemiz başarıyla ilerliyor”

Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe Projesi ekibi, Çiftlikköy sahilinde kurulan standtta vatandaşlara proje hakkındaki bilgileri içeren broşürler dağıtarak, projenin ne şekilde uygulanmakta olduğunu anlattılar ve proje aşamalarıyla ilgili bilgiler verdiler. Projenin detaylarını dinleyen vatandaşlar, Çiftlikköy Belediyesi’nin çalışmalarını taktirle karşıladıklarını belirterek, kendileri de ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediye Birliği’nin birlikte düzenlediği yarışmada ilk 29 belediye arasına girerek 500.000 TL hibe ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Projemiz kapsamında yosunlar ve evsel atıklar toplanıyor. Modüler Yosun Temizleme Makinamızla sahilden yosunları, ilçede pek çok noktaya dağıttığımız atık kutuları aracılığıyla atık ekmek, yumurta ve çay posaları olmak üzere evsel atıkları toplamaya başladık. Bunlar kompost tesisimizde işlendikten sonra elde edilen kompostu ise park ve bahçelerimizde verimli bir şekilde kullanacağız. Halkımızın da katılımıyla projemiz başarıyla ilerliyor” açıklamasında bulundu.