Barınakta bakımları, aşıları veya kısırlaştırma işlemleri yapılarak tedavi gören sokak hayvanlarına sahip olmak isteyen hayvan severlerin sahiplendirme formu doldurmaları yeterli oluyor. 16 yaşını dolduran herkes Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne başvurarak aşıları ve bakımları yapılan sokak hayvanlarından bir kedi ya da köpeği sahiplenerek sıcak bir yuvaya kavuşturabiliyor.

BESLEME NOKTALARI 50’YE ÇIKARILDI

2021 yılında Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde aşılamaları yapılarak, bakım ve tedavi gören sokak hayvanı sayısı 886 olurken, toplam 198 sokak kedisi ve köpeğine ise kısırlaştırma işlemi yapıldı. 1 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri, 3  işçi, 2 şoför, 1 bekçi olmak üzere 8 personelle çalışmaların devam ettiği barınakta köpekler için 15 barınma yeri, kediler için ise 10 kedi evi bulunuyor. Yavru ve yetişkin köpeklerin ayrı bölümlerde, kedilerin ayrı bölümlerde barındığı merkezde rehabilitasyonu tamamlanan sokak hayvanları alındığı bölgeye geri bırakılırken, sokak hayvanlarına kuduz aşısı, kısırlaştırma ve çip uygulamaları yapılıyor. Yaralı ve hastalıklı köpek ve kedilerin de tedavileri gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde sayıları 50’ye kadar çıkarılan kedi ve köpek besleme noktalarına da rutin olarak ekipler tarafından mama ve su bırakılıyor. Hayvanseverler barınağa Çiftlikköy Belediyesi’nin 444 89 12 no’lu çağrı merkezi hattından da ulaşılabiliyor.

BAŞKAN SİLPAGAR, “HAYVAN BARINAĞIMIZI MODERNİZE EDECEĞİZ”

Yaklaşık 2 dönümlük arazide kurulu olan barınakla ilgili olarak yeni bir proje yaptıklarını ve ilçeye yakışacak modern bir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi oluşturacaklarını dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Hayvan dostlarımızı daha iyi şartlara kavuşturmak ve hizmetlerimizi çeşitlendirebilmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah bunu da en güzel şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.