MHP Çiftlikköy ilçe Başkanı Yaşar Boz ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri; Fatih Çetinkaya, Yavuz Tellioğlu ve Güllü Yener, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy BBP İlçe Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Yalova İl Başkanı Mustafa Deviren, sendika başkanları, belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, il ve ilçe hemşeri dernekleri başkanları ve yöneticileri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Yaşar Boz konuşmasını gerçekleştirdi.

Başkan Yaşar Boz, programda MHP’nin yürütmüş olduğu genel politikalar ve Cumhur ittifaklarının içerisinde duruşunu anlattı.

Öz, ‘’OSB’ler Yalova ve Türkiye ekonomisine ciddi katma değer sağlayacak’’

MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz yaptığı konuşmada; ‘’Çiftlikköy bölgemizde üç tane organize sanayi bölgesi kuruldu. Altyapıları tamamlandı. Çok yakın bir zamanda da işletmeye açılacak. Burada yaklaşık 300 tane yatırımcı firma var. Yalova Makine İhtisas OSB, Avrasya Tekstil OSB, Çiçekçilik OSB Çiftlikköy ilçe ekonomisi başta olmak üzere Yalova ve ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlayacaktır. Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatıyla yapılan bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’ Dedi.

Yener; ‘’Bugün ki CHP, Atatürk ile de yollarını ayırmıştır’’

MYK Üyesi Güllü Yener yaptığı konuşmada; ‘’Değişen dünya düzeninin etkisiyle dünyada ve ülkemizde etkili olan pandemi ve onun ekonomik etkileri ile mücadelemizi milletimizle birlikte omuz omuza ve başarıyla sürdürdük. Yanı başımızda, sınırlarımızdaki savaşlarda ve dolayısıyla yaşanan göçlerde şunu görüyoruz ki vatanı olmayanın özgürlüğü olmaz. Özgürlüğü olmayanın da onuru kalmaz. Siyasi, ahlaki ve vicdani hiçbir ölçü tanımayan, ilkesi ve iradesi olmayan, yalan, riya ve istismardan başka sermayesi kalmayan, sorunlara başka başka başkentlerde çözüm çare arayan başarısız ve şaibeli siyasi zihniyetlerin maskesini düşüreceğiz.

Milli ahlaka el kaldıran, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden her unsura karşı ülkemizde söylem ve eylemlerde bulunarak, sokağa çağırarak, sokağa çağıranlara karşı da mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi verirken de samimiyet, dürüstlük ve sevgiden de asla taviz vermeyeceğiz.

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar vermiş olduğu mücadelede ülkemizin yanındayız. Politik, ekonomik ve psikolojik zorlukları uzunca bir süredir de tecrübe ediyoruz. Bu yolda karşımıza çıkarılan ekonomik operasyonları biliyoruz ve üstesinden geleceğiz. Siyasi manipülasyonları da boşa çıkaracağız. Türkiye ve Türklük düşmanlarının da rahatsızlığını da biliyoruz. Onları da rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu milli mücadelenin tam karşısında duran zillet ittifakı ve bileşenlerinin de maskelerini tek tek indireceğiz.

Bugünkü CHP’nin 1920’lerdeki CHP ile uzaktan yakından ilgisi kalmadığı gibi, tarihine sırt çevirmiş, istikametinden şaşmış ve aziz Atatürk ile de yollarını ayırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın içinde bulunduğu bu zorlu dönemi fırsat bilip, milletimizin geleceği ile ilgili ilgili düşkünlük senaryoları yazanların ellerini bırakmaya da hiç niyetimiz yok.

İnşallah milletimizle birlikte 2023 Haziran ayında da bu demokratik hesabı en güzel şekilde soracağız. Biliyoruz ki yoksulluk giderilir, yağmacılar cezalandırılır, ancak vatan elden giderse telafisi yoktur.’’ Şeklinde konuşmasını tamamladı.  

Tellioğlu, Bahçeli’nin 5 hedefini açıkladı

MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu yaptığı açıklamasında; ‘’Sn. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin 2023 stratejik hedeflerini özetle arz etmek istiyorum. Hedeflerimizin ilki, vatan ve millet sevgisiyle oluşturulan Cumhur İttifakının sonuna kadar devam etmesi ve Cumhur İttifakıyla oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tüm kurallarıyla gelişmesine katkı sunmaktır.

İkinci hedefimiz 2023 yılının haziran ayında gerçekleşecek olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde MHP’nin TBMM’deki temsil sayısını tarihi oranda arttırmak ve aynı anda geçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tekraren ve çok açık ara farkla seçilmesine MHP olarak katkı sunmaktır.

Üçüncü hedefimiz terörle mücadele olarak belirlenmiştir. Terörle mücadele bugün devletimiz ve hükümetimiz tarafından kararlılıkla sürdürülmektedir. Kahramanlarımız yurt içinde ve yurt dışında çok büyük operasyonlar gerçekleştirmektedir. MHP olarak bu süreçte hükümetimize sonuna kadar destek veriyoruz.

Dördüncü hedefimiz, yerli ve milli ekonomik modelin tesis edilmesi. Uzun bir salgın süreci yaşadık. Bu salgın süresi boyunca birçok esnafımız, çiftçimiz, vatandaşımız çok etkilendi. Salgının hafiflemesi ile birlikte bir rahatlama beklerken bölgemizde Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaş nedeniyle tedarik zincirindeki sıkıntılar ekonomik sıkıntıları artırdı. Ancak hükümetimiz bununla alakalı çok ciddi bir mücadele ve gayret içerisindedir. Cumhurbaşkanımız rahatlamak adına emeklilere ve asgari ücrette bir yükseltme gerçekleştirdi. Aralık ve ocak ayı itibarıyla da daha iyi rakamlarla karşılaşacağız. Ekonomik modelimizin tesis edilmesiyle birlikte de bu ekonomik meseleler artık geride kalacak.

Beşinci ve bu alandaki son stratejik hedefimiz, değerli büyüklerimize, değerli vatandaşlarımıza sorsak ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı var mı desek, büyük ihtimalle büyük bir çoğunluğumuz yeni bir anayasaya, sivil bir anayasaya ve geniş katılımlı bir anayasaya ihtiyacımız olduğunu söyleyecektir. Bu kapsamda Sayın genel Başkanımızın talimatlarıyla, 100 maddelik bir taslak oluşturulmuştur. Bu taslak başkanımız tarafından kamuoyuna açıklanmıştır.

Tüm bu stratejik hedeflerimizin gerçekleşmesi noktasında teşkilatlarımız büyük bir gayretle ve mücadele içerisindedir.‘’ Dedi.   

Çetinkaya,  ‘’Anadolu’yu 11 aydır adım adım geziyoruz’’

MYK Üyesi Fatih Çetinkaya, ’Yaklaşık 11 ay gibi bir süre içerisinde MHP’nin kadroları olarak adım adım Anadolu’yu geziyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına büyük bir heyecanla yaklaşırken böyle kıymetli, böyle müstesna bir zamanda ilçelerimizi gezerek hem Cumhur İttifakının, hem MHP’nin politikaları ve düşüncelerini vatandaşlarımıza anlatıyor, bir aydınlatma görevini yerine getiriyoruz.

Lider ülke Türkiye’nin 2023 inşası için, Cumhur İttifakı olarak büyük bir heyecanla büyük bir hazırlık içerisinde hedefimize doğru yürüyoruz.’’ Dedi.

Yılık, ‘’600’ü aşkın ilçede, Cumhur İttifakının mesajlarını halkımıza taşıdık’’

Milliyetçi Hareket Partisi Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, ‘’Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantıları’ temasıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız kapsamında seferberlik ruhuyla ve bu hafta sonunun bitimiyle birlikte 600’ü aşkın ilçede Cumhur İttifakının mesajlarını halkımıza taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz.

Her türlü cefa çekilerek, mücadele verilerek, aç susuz kalınarak, gerektiğinde uçaklara, toplara karşı süngüyle karşı koyularak kurtarılan bu topraklarda kurulan bu Cumhuriyet ve kazanımlar, Allah’ın izniyle ilelebet Türk Milletinde olacaktır.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzur ve refahına geçmişte olduğu gibi bugün de göz dikenler olmuştur. PKK terör örgütü devlet yapımızı bozmak için askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, vatandaşlarımızı, çocuk kadın demeden katletmiş, vatanımızın her yerinde bombalar patlatmıştır. Hala da hain emellerini gerçekleştirmek için fırsat kollamaktadır.

Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek

Bilindiği üzere İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan NATO Zirvesi kapsamında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile dörtlü görüşme formatında bir araya gelmişlerdir.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın dış işleri bakanları eliyle imza altına alınan bu 10 maddelik muhtıra metni, ülkemiz açısından stratejik bir kazanım, aynı şekilde milli bir başarıdır. Uluslararası bir organizasyonun bünyesinde ilk defa FETÖ’nun, PYD ve YPG’nin terör örgütü olarak tanımlanması, bu çerçevede İsveç ve Finlandiya’nın anılan terör örgütlerine destek sağlamayacaklarını yazılı güvenceyle taahhüt etmeleri tarihi bir karardır.

Yine İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’ye saldıran tüm terör örgütlerini açık ve net şekilde kınaması, PKK’yı yasaklanmış bir terör örgütü olarak kabul etmesi, Türkiye’ye uyguladıkları silah ambargosunu kaldıracaklarının sözünü vermesi, yine Türkiye’nin terör zanlılarına dair sınır dışı veya iade taleplerine ivedilikle ve bütün boyutlarıyla işleme koyacaklarını açıklamaları, PKK’nın ve diğer tüm terör örgütlerinin bunların uzantılarıyla ilgili ihtisaslı kuruluşların, ilaveten paravan örgütlerinin ve eleman devşirme faaliyetlerinin soruşturulup yasaklama tedbirini uygulama geçecek olmaları, hem bir diplomasi zaferi hem de dirayetli bir devlet ve hükümet marifetidir.

Terörle mücadelede gösterdiğimiz kararlı duruş, dağdaki teröristleri olduğu kadar şehirdeki siyasi uzantılarını da korkutmakta, HDP’nin çırpınışları ise sonlarının geldiğini göstermektedir.

HDP’nin terörist odaklı parti olduğunu tüm dünya bilmektedir. Tüm dünyanın bildiği bu gerçeği görmek istemeyen ya da görmezden gelen bir grup var, o da CHP ve yandaşlarından oluşan ittifakıdır. Atatürk tarafından kurulan bu partinin bırakın Atatürk çizgisinde gitmeyi, Türkiye ve Türk milletinin menfaatleri için uğraş verdiği bile şüphelidir. CHP, HDP’nin tezlerine sıkı sıkı bağlı, her aşamada haklarını savunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın hapiste olmasını demokrasi ayıbı olarak nitelendiren bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.

CHP, terör üyelerini savunur bir hale gelmiş, cenazelerinde milletvekilleri boy gösterir olmuştur. CHP, üniter devlet karşıtı bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimize anmaktan bile imtina edecek hale gelmiştir.

CHP, hayırsız evlat gibi kendisine ulu önder tarafından mirası çarçur etmekle yetinmemiş, millet ve devlet karşıtı olduğu için Atatürk tarafından cezalandırılan ne kadar hain, eşkıya terörist varsa hepsini anar hale gelmiştir.

CHP ve yancıları, HDP ile kafa kafaya verip anayasa çalışması yapacak kadar düşmüş, adeta ülkeyi bölmek için yazılı yemin metni hazırlamışlardır.

Siyaset anlayışımız vatan, millet ve devlet menfaatinin her türlü menfaatin üzerinde tutulması gerektiği yönündedir ve ilelebet öyle olacaktır.

Adalet ve Kalkınma Partisiyle kurmuş olduğumuz Cumhur İttifakı, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumayı esas alan, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmaya kendine hedef edinen, milletimizin huzur ve refahını arttırmak için her türlü çalışmayı yapan, gelecek nesillere güzel bir gelecek temin edebilmek için kafa yoran bir ittifaktır.

2023 lider ülke Türkiye yolunda yılmadan usanmadan çalışacağız.’’ Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alparslan Türkeş Parkı’nın açılışı yapıldı

'Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları' programının ardından partililer, ilk olarak... Alparslan Türkeş Parkı’nın açılışını yaptı.

Şehidin baba evine taziyede bulunuldu

Ardından da, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Sultaniye Mahallesinde ikamet eden ve 4 Mayıs 2022 tarihinde devam eden SET-HENDEK faaliyetinde BTÖ tarafından yapılan havan saldırısı sonucu yaralanarak tüm müdahalelere rağmen de kurtarılmayarak Şehit düşen İstihkam Teğmen Talha Bahadır’ın baba evi ziyaret edildi ve ruhuna dualar edildi.