Türkiye Kadınlar Voleybol 1.Ligi'ne yükselme mücadelesinde Play-Off Çeyrek Final Grubu’ndan ilk sırada çıkan Çiftlikköy Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Yarı-Finallerde mücadele etmeye hak kazandı. Eskişehir’de oynanan Çeyrek Final D Grubu karşılaşmalarında Aksaray 1989 Spor’u 3-1, Çan Gençlik Kale Spor’u 3-0 ve Adana İmamoğlu Bld.Spor’u 3-1 yenen Çiftlikköy’ün Sultanları, grup birincisi olarak yarı finallere yükseldi. Kırmızı siyahlılar, 4-6 Mart tarihleri arasında Amasya’da oynanacak olan Play-Off Yarı Final Grubu’nda Havran Fatih Bld.Spor, Dostspor ve Özel Gelişim Koleji ile final grubuna yükselmek için karşılaşacak.

ESKİŞEHİR’DE ÇİFTLİKKÖY FIRTINASI

Çiftlikköy’ün Sultanları, Türkiye Kadınlar Voleybol 1.Ligi'ne yükselme mücadelesinde Play-Off Çeyrek Final Grubu ilk maçını Aksaray 1989 Spor'la oynadı. Çiftlikköy'ün Sultanları, ilk seti 25-17 kaybetmesine rağmen çabuk reaksiyon vererek ikinci seti 25-18, üçüncü ve dördüncü setleri de 25-19'la kazanarak turnuvaya 3-1’lik galibiyetle başladı.

İkinci karşılaşmada Çan Gençlik Kale Spor karşısında 25-22, 25-17 ve 25-14’lük skorlarla 3-0 kazanan Çiftlikköy Belediyespor, grup birinciliği için Adana ekibi İmamoğlu Bld.Spor karşısına çıktı. İmamoğlu Bld.Spor karşısında ilk seti 25-19 alan sultanlar, ikinci seti 25-23 kaybetti. Üçüncü ve dördüncü sette 25-13 ve 25-10’luk sonuçlarla fırtına gibi esen kırmızı siyahlılar, karşılaşmayı 3-1 kazanarak grupta üç maçta üç galibiyet alan tek takım oldu. Bu sonuçlarla Çeyrek Final Etabı Eskişehir E Grubu’nda ilk sırada yer alan Çiftlikköy Belediyespor, 4-6 Mart tarihleri arasında Amasya’da oynanacak olan Play-Off Yarı Final Grubu’na adını yazdırdı.

BAŞKAN SİLPAGAR TEBRİK ETTİ

Play-Off Çeyrek Final Grubu’ndan ilk sırada çıkarak Yarı finaller biletini alan Çiftlikköy’ün Sultanlarını, Çiftlikköylü taraftarlar Eskişehir dönüşünde meşalelerle karşılayarak kutladı. Sultanların 1. Lig yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy Belediyespor Kadın Voleybol Takımımızın sporcularını, teknik heyetini ve tüm ekibi tebrik ediyorum. Hedefimiz olan 1.Lig’e adım adım yaklaşıyoruz. Takımımız Amasya’daki yarı final grup maçlarında da başarılı olursa Final Grubu için Mersin’e gidecek. İnşallah 1.Lig yolunda verilen emekler yerini bulacak ve bileğimizin hakkıyla Play-Off yarı finallerinde de başarılı olacağız” diye konuştu.