Türkiye’nin yıllar önce, ‘MARMARA’NIN İNCİ’si olarak adlandırılan Çınarcık ilçesinin iyi idare edilemediği, ilçede esnaflık yapan birçok kesim tarafından dile getiriliyor.

Çınarcık Kaymakamlığı, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve daha birçok kurum, yıllardan beridir vekaletlerle yönetiliyor.

Bu yönetim anlayışı ise ilçedeki sorunların çözümünü daha güç hale getiriyor. 

Bu sayfamdan Çınarcıklı olan, Yalova için gecesini gündüzüne katan, AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Sn. Ahmet Büyükgümüş’e soruyorum; “Çınarcık ilçesi neden vekaletlerle idare edilen bir ilçe konumunda?”

Çınarcık ilçesinde yaşayan halk, sorumluluk almayı kendine görev bilen bürokratlar ve seçilmişleri hak etmiyor mu?

Çınarcık ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız, Vekaletlerle yönetilen bir ilçe istemiyor Sn. Vekilim...

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” demezler mi Sn. Soyer...

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer...

Şahsiyeti konusunda herhangi bir şikayetleri olmadığını söyleyen birçok esnaf gibi ben de Sn. Soyer’in Çınarcık Belediye Başkanlığı görevini beceremediği görüşündeyim.

Millî Görüş çizgisinden gelen, hakkaniyet ve adaletli bir yönetimin kendisinden beklendiği Çınarcık ilçesinde bunu gösteremediğine tanık olduk.

Çınarcık Belediye Başkanlığı koltuğunu oturduğu günden bu yana Sn. Numan Soyer’i çok iyi takip eden bir gazeteciyim...

Sn. Numan Soyer, Çınarcık ilçesinde kasaplık yaptığı dönemlerde; tatlı dili, dürüstlüğü ve saygınlığı ile hemen hemen her kesim tarafından çok sevilen ve sayılan bir kişi olarak hatırlanıyor ve anılıyordu...

Numan Soyer, 2019 Mahalli Seçimlerinde Çınarcık Belediye Başkanı seçildikten sonra, ne olduysa bu son 2.5 yıl da oldu.

Çınarcık ilçesinde, kasaplık ve hayvan yetiştiriciliği dışında becerisi olmayan bir şahsı, Çınarcık Belediye Başkanlığı gibi büyük sorumluluk, beceri ve kabiliyet isteyen bir makama aday gösterip seçtirirseniz, bu önemli görevi ifa edemediğini zaman içinde görmüş olursunuz...

Mel-Ay Medya Grup olarak, her hafta, Çınarcık Gazetesi ve www.cinarcikgazetesi.com.tr haber portalımızda; Çınarcık Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri, Çınarcık ve Yalova kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kutsal görevi sağ oldukça, iyi ve güzel hizmetleri takdir, olumsuzluk ve yanlışlıkları da bu hafta olduğu, gibi her hafta Çınarcık Gazetesi ve değer yayınlarımızda eleştirmeye devam edeceğiz.

Sn. Numan Soyer’i, son bir yıl içinde “GAZETECİ” kimliğimle, birkaç defa arayıp, Çınarcık ilçesinde yapılan hizmetlerin yanı sıra seçim öncesi verilen vaatlerin ne zaman hayata geçirilebileceği konularında bilgiler almak istedim.

Nedenini bilmediğim, bir açıklama gereksinimi duymadan, yayınlarıma ambargo uygulayan Soyer, bindiği dalı kestiğinin farkına geldiğinde iş işten geçmiş olacak.

25 yıllık meslek hayatımda onlarca belediye başkanı, milletvekili, il başkanı, meslek odası ve dernek başkanlığı yapmış insanlar görmüş, deneyimli bir gazeteci olarak bundan asla zararlı çakan taraf ben olmayacağım...

Çınarcık ilçesinde yıllardır gerek basılı gerek dijital gerek görüntülü haberlerle hizmet etmiş bir gazeteci olarak, haber-ilan ambargosunu etik bulmadığımı, bir medya kuruluşuna karşı büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Yollardan yolunu bulanlara karşı verdiğim mücadele ile, “Karşıma yok mu çıkan bir pehlivan” diyenleri tuş etmiş bir gazeteci olarak, Soyer ve Soyer gibi düşünenlere “HODRİ MEYDAN” diyorum...

Sn. Soyer’in uyguladığı politika ile bağdaşmayan ve geçen hafta “24 Temmuz Basın Bayramı” dolayısı ile yaptığı basın açıklamasını ise aldatmaca olarak değerlendiriyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Soyer, ‘’Toplumun haber alma ihtiyacını yerel ve ulusal platformda zor şartlarda fedakârca karşılayan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarım. Gazetecilik, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Gazetecilerimizin halkımızı bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” Şeklinde ki açıklamasını üzülerek okudum.

2009’dan bu yana Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onur Kurulu Üyeliği, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı sıfatı ile Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Çınarcık ilçesinde son 6 yıldır yayın hayatı olan tek basılı yayın Çınarcık Gazetesi, www.çinarcikgazetesi.com.tr Haber portalının yöneticisi  olarak, ne beni ne bir muhabirimi düzenlediği basın toplantılarına ve yapılan etkinliklerine davet  etmeyen, TV YALOVA YouTube Görüntülü Haber Kanalı ve 21 yıldır basılı yayınıyla bu kente hizmet vermiş Yalova Manşet Gazetesi ve www.manset.com.tr, 11 yıldır Çiftlikköy ilçesinde de haftası haftasına basılı yayınları; Çiftlikköy Gazetesi ve www.ciftlikkoy.com.tr haber portalı ile gönüllü kamu yararı gözeterek yayın yapan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Kartı taşıyan, iki şirket yaklaşık 7 kişiye istihdam sağlayan Ayhan Polat’a haber, ilan ve abone ambargosu uygulayan ve bu yayınları yok sayan, Sayın Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, sana sormazlar mı “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diye...