Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Doğa, Bilim, Sanat ve Spor Şenliği 4 Haziran 2022 Cumartesi günü Yalova/ Çınarcık’ta gerçekleştirilecek. Çınarcık Belediyesi ve TEMA Vakfı Çınarcık İlçe Sorumluluğu tarafından organize edilen ve “başka bir dünya mümkün” sloganı ile duyurulan şenliğin amacı doğanın parçası olduğunu unutan günümüz modern insanına özünü bir parça da olsa hatırlatmak. Etkinlikte Çınarcık Belediyesi’nin yanında Yalova İl Özel İdaresi ve Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de sponsor konumunda.

Yalova’dan ve İstanbul’dan katılımcıların gönüllü olarak dâhil olduğu etkinlikte tüm atölyeler ve stantlar ücretsiz olacak. 7’den 77’ye geniş bir kitleye hitap edecek olan “Başka Bir Dünya Mümkün” alanının uzmanlarını ziyaretçiler ile buluşturacak.

Şenlikte iklim değişikliği, arıcılık, biyoçeşitlilik, şifalı bitkiler ve otlar, trekking gibi bilgilendirici; doğa dostu temizlik, atıksız yaşam, kağıt yapımı, model uçak, seramik gibi uygulamalı atölyelerin yanı sıra çocuk oyunları, bisiklet turu ve yavaş sürüş yarışı, tırmanış ve dalış gibi etkinlikler de yer alacak.

Dolu dolu bir gün yaşamak isteyen herkesi Çınarcık’a davet eden TEMA Vakfı Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah EREN tüm destekçilere teşekkür ederek, bunun tüm Türkiye’ye örnek bir proje haline gelmesini ve sonraki seneler de devam ederek gelenekselleşmesini dilediğini belirtti. “Bir çocuğa dokunursak, bir insanın hayat görüşünü ve günlük alışkanlıklarını değiştirmeye katkıda bulunursak dünyayı değiştirebiliriz. Hayrettin Karaca’nın dediği gibi, her şey BİR ile başlar. Bir insan, bir hayat, bir adım, bir dünya… İşte bu yüzden: BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN!”dedi..