Basın Açıklamasına, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, yüklenici firma yetkilileri, AK Parti yöneticileri, kurunum müdürleri ve konuklar katıldı.

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, 113 dönümlük araziye yapılacak olan Millet Bahçesi’nin 31 milyon TL’ye yapılacağını ve 330 gün sonra teslim edileceğini ve Millet Bahçesi’nin Yalova için 10 büyük projeden biri olduğunu ifade etti.

Bağatar, “Türkiye’de örnek olacak”

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Millet Bahçesi için yapılacak alanın teslim edildiğini ve çalışmalara başlandığını söyleyerek, “Proje kapsamında 113 dönümlük alan içerisinde suni gölet, birçok meyve bahçesi, çocuk parkları, yürüyüş alanları. Millet kıraathanesi, toplantı salonunun da olacağı güzel bir tesisi Yalova'ya kazandırıyoruz. Tesisin en büyük özelliği, en fazla yeşil alanı koruyarak Türkiye'de örnek bir Millet Bahçesi olmasını planlıyoruz. Alanda mevcut olan kivi, elma bahçeleri gibi meyve fidanlarının tamamını koruyarak güzel bir proje yapılması için gayret gösteriyoruz.”

Bağatar, “Meyve bahçesi halka açık olacak”

İçerisinde şenlik alanı, çocuk oyun alanları, ay çiçek tarlası, tıbbi aromatik bitkiler, seralar, perma kültür eğitim merkezi, lavanta bahçesi ve meyve bahçeleri olacağını dile getiren Bağatar, “Tesisin bir diğer özelliği de meyve bahçelerimiz halkımıza açık olacak. Proje bittiğinde burada vakit geçiren vatandaşlarımız dalında meyve koparıp yeme imkânı bulacak. Ülkemizin her yerinden getirilen 840 çeşit meyve ağacı ile zengin bir Millet Bahçesi olacak."

Bağatar, “Korumayı amaçlıyoruz”

Millet Bahçesi’nin yapılacağı arazinin Araştırma Enstitüsüne ait bir arazi olduğu için birtakım itirazların olduğunu belirten Başkan Bağatar, “Sağ olsun kurumumuzla istişareler doğrultusunda sahanın içerisinde hiçbir yeşil bitkiye, ağaca, fidana zarar vermeden, maksimum performansla korumayı amaçlıyoruz.

Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen Yalova Çevre Şehircilik İl Müdürüne, milletvekillerimize, Yalova Belediye Başkan Vekilimize, Yalova Belediyesi İmar İşleri Müdürü ile tüm kurumlara ve kuruluşlara, bizi kırmayıp buraya gelen basın mensuplarına, hanımefendilere, beyefendilere, misafirlerimize teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Boz, “Elma, armut ve kirazları muhafaza edeceğiz”

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, birbirinden farklı 840 çeşit meyve olacağı ile beraber, burada elma, armut ve kirazların muhafaza edileceğini belirterek, “Ayrıca tıbbi ve aromatik bitkilerde de bizim geliştirdiğimiz çeşitleri de sergileme imkânımız olacak. Ayrıca Marmara Bölgesi üzümsü meyvelerin merkezi konumunda. Sağlık açısından çok değerli bir yer teklifinde de bulunduk ve olumlu karşılandı. Burada üzümsü meyveler üzerine de bir alan tesis edilecek. Burada ülkemizin dört bir tarafında toplanan kiraz, elma ve armut muhafaza ediliyor. O meyve ağaçlarına barkotlar koyarak, o meyve ağacının ülkenin neresinden, hangi köyünden alındığını görebileceksiniz. Belki bu Türkiye'de bir ilk olacak. Buraya gelen ziyaretçi kendi köyündeki meyveyi görme imkânı bulacak." Şeklinde bilgiler verdi.

Haber/Serhat Oruç