Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Yalova Adnan Menderes Mahallesi ve Huzur Sokak’ta denetim gerçekleşti.

Vali Muammer Erol başkanlığında Yalova Adnan Menderes Mahallesi’nde gerçekleştirilen koronavirüs tedbirleri denetimine Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar katılım gösterdi.

10 Eylül saat 10.00’da Yalova Merkez Adnan Menderes Mahallesinde gerçekleşen denetimde Vali Muammer Erol sürücülere, esnaf ve vatandaşlara maske takmaları konusunda uyarıda bulundu. Denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere de ağırlık verildi.

Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan “Maskeni tak, mesafeni koru” yazılı tişörtler, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk tarafından esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı.  Denetimlerin toplu ulaşım araçları, market, pazaryeri, kafe, lokanta, taksi durağı gibi insanların toplu olarak bulunduğu tüm yaşam alanlarında devam ettiğini belirten Vali Muammer Erol, esas olanın vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek tedbir alması olduğunu ifade etti.