15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen AK Parti Yalova Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ülkenin gelecek yarım asrına, bir asrına damga vuracağını belirtti.

Yalovalılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye de göndermelerde bulundu.

Erdoğan;  “Yalova Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi destekliyor muyuz? Yalova'yı üniversite ile kim buluşturdu. Bay Öğretmen mi buluşturdu, bu kardeşiniz mi buluşturdu. Bay Muharrem diyor ki, ben fizik öğretmeniyim, olabilir. Saygı duyarım. Ama biz bu üniversitede nice öğretmenler yetiştiriyoruz. Kardeşlerim Yalova’nın bir milletvekili var. Şu anda Cumhurbaşkanı adayı, kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu kişi 4 dönemdir Yalova milletvekili. Partisinde grup başkanvekilliği yaptı. Genel başkan adayı da oldu. Peki bu kişinin Yalova’ya kazandırdığı bir şey var mı? Şehrimize tuğla üstüne tuğla koymuşluğu var mı? Şehrimizdeki eserlerin altında kimin imzası var. Benim var, AK Parti’nin var. Ama hakkını yemeyelim. Bu milletvekilinin Yalova’ya hayrı dokunmamış olsa da yaptığı başka şeyler var. Edirne’de cezaevi ziyareti yapıyor. Terör örgütünün arkasında olan malum partinin genel başkanını ziyaret ediyor. Benim milli inançlı Yalova’lı kardeşim böyle birisini kesinlikle desteklemez.”

AK Parti iktidarı döneminde Yalova’ya yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, yapılacak olan projelerle ilgili de şunları dile getirdi; “Yalova'ya spor salonu, gençlik merkezi yaptık. Biz yaptık biz. Sağlıkta 14 adet tesis yaptık. İlave olrak 400 yataklı bir devlet hastanesi yapmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Yıl bitmeden de inşallah temelini atıyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize 330 trilyon lira yatırım yaptık. Bay Kemal ne diyor, engellileri kendi haline bıraktınız. El insaf ya. Genel Başkan yalan söyler, cumhurbaşkanı adayı yalan söyler. Yalanı bırakın ya. Benim milletim 24 Haziran'da kime oy vereceğini iyi biliyor. Yalova'yı yeni TOKİ projeleri ile destekleyeceğiz. 2002'ye kadar 25 kilometre yol yapıldı. Biz 16 senede 55 kilometre ilave ettik. İzmir-İstanbul Otoyolu, aynı zamanda Yalova'nın projesidir. İzmit Körfezi'ni geçen Osmangazi Köprüsü ile Altınova-Gebze yolunu trafiğe açtık. Ne çileler çektiniz değil mi? Osman Gazi'yi yaptık, hemen Yalova'ya. Bay Kemal de oradan geçiyor. Ama istemiyor. İstemiyorsan arabalı ile geçersin. 4'üncü köprüyü de ben yaparım diyor. Nereye yapacaksın? Adres veremiyor. Çalışmamış dersine. Bu aşk ister aşk. Rahmetli Neşet baba ne derdi, aşk ile koşan yorulmaz derdi. Biz aşığız aşık. Biz bu dağları bu aşkla deldik’’dedi.

Son olarak Yalovalılardan 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde desteklerini isteyen Erdoğan, AK Parti’nin Milletvekili adaylarıyla birlikte halkı selamladı.

Haber: Elif Tuzlacıoğlu