DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Sultan Aksoy’un ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, Gelecek Partisi Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Selda Gülçiftçi ve yönetimlerinin katılım gösterdikleri buluşma kadınların dayanışmasının güzel bir örneğini yaşattı.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Sultan Aksoy, yaptığı basın açıklamasında bugün ki Türkiye de kadınların yaşadığı sorunlara değindi.

Sultan açıklamasında; ‘’Bugün ülkemizde kadınların canını yakan pek çok sorunla mücadele etmektedir. 'Kadına Yönelik Şiddet' fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddet, hatta ekonomik şiddetle çeşitlenmiş, katlanmış durumdadır.

Cep yakan zamlar, yeni bir şiddet türünü hayatımıza katarak, 'Ekonomik şiddeti' ortaya çıkarmaktadır. Bu sıkıntılarla mücadele eden kadın, psikolojik olarak da olumsuz etkilenmekte, fiziksel şiddete de dönebilen çoklu şiddet sarmalı kadını esir almaktadır.

Kadın bugün ülkenin her yerinde ev de, iş te, okul da, tarla da, Pazar da, market te farklı bir yönetim anlayışına olan ihtiyacı görüyor, cüzdanında ve mutfağında can yakıcı hayat pahalılığıyla bunu yaşıyor.

Kadın, değişen zorlaşan hayatına çözüm üretebilecek desteklere gereksinim duyuyor. Sözün özü değişimin gerekliliğini görüyor. Ülkenin daha iyi yönetilmeye ihtiyacı olduğunu hissediyor, çıkış yolu arıyor, bu sorumluluğu layığı ile alıp çözüme taşıyacak yöneticileri arıyor.’’

Okuma yazma öğrendiler, şimdi bilgisayar kursu istiyorlar Okuma yazma öğrendiler, şimdi bilgisayar kursu istiyorlar

Aksoy,  ‘’File dolmuyor, mutfak yanıyor’’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubatta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 54,44’e yükseldi. Gerçek hissedilen enflasyon ise bunun çok daha yukarısında. Türk-İş verilerine göre, 2022 Şubat'ta açlık sınırı asgari ücretin 300 TL üzerine çıkarak 4 bin 552 TL'ye yükseldi. Şubatta yoksulluk sınırı ise 15 bin lirayı aştı. Yani bir eve 3 asgari ücret de girse o hane yoksul sınıfında bugün. Ekonomik krizle birlikte yükselen enflasyon ve durdurulamayan zamlar, pahalılık ülkemizi yeniden derin yoksulluğa mahkum etmekte, gelir adaleti bozulmakta, orta sınıf adeta yok olmaktadır. Bu büyük krizin en büyük yükünü ise bugün yine kadınlar yüklenmektedir. Pek çok kadın cüzdanındaki parayla çıktığı pazardan, marketten, sayıyla aldığı sebze, meyvelerle dolmayan poşetler, filelerle evine geri dönmek zorunda kalmaktadır. Çoğu zaman bu poşetlerde temel gıda maddeleri peynir, et de olmamaktadır. İşte bu sebeple kadın bugün çözüm arıyor, umut arıyor, bu sorumluluğu liyakatle alıp çözüme taşıyacak yöneticileri arıyor.

Aksoy, ‘’DEVA Kadınları umut ışığı yaktı’’  

Bugün ülkemizin her yerinde DEVA kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile şu mesajı veriyor; 'Evet faturalar cep yakıyor, evet fileler dolmuyor, evet mutfaklar yangın yeri' ama biz diyoruz ki umutsuzluğa yer yok, 'Deva varsa umut var'. Bizler Deva Kadınları olarak ülkemiz için, çözüm üretmek için gayretle çalışıyoruz. Ülkeyi tünelin sonundaki ışığa çıkaracak, kadına, erkeğe, gence, yaşlıya, engelliye nefes aldıracak, değişime giden umuda yürüyüşünde yanınızda biz varız. DEVA Partisi var. Bu yolda birlikte kol kola yürüyecek DEVA Kadınları var yanınızda. Şehrimizdeki kadınlarımızı da bu önemli günde, Deva Kadınlarına katılmaya davet ediyoruz. Gelin umut ışığını birlikte yakalım, gelin önce şehrimize sonra ülkemize DEVA olalım.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.