Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede yaptığı basın açıklamasında, “İşbaşı Eğitim Programları istihdama katılacak yeni mezun gençlerimiz için meslekte pratik yapma, işverenlerimiz için ise işe uygun eleman yetiştirme fırsatı sunuyor. İlimizde işbaşı eğitim programlarının çalışma hayatının tüm taraflarına büyük katkı sunuyor. 2020 yılı için 1.062 kişi bu eğitim programlarından faydalandı. 2021 yılında ise işbaşı eğitim programlarımızdan faydalanan genç sayısında 1.090 katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

“Giderler İŞKUR Tarafından Karşılandı”

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İşbaşı Eğitim Programı süresince iş kazası ve genel sağlık sigortasını içeren sigorta primlerinin tamamı ile asgari ücrete kadar olan tüm işçilik giderlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını belirterek, “Programı tamamlayan 18-29 yaş arası gençlerin ilave olarak istihdam edilmesi durumunda, imalat sanayi sektörü için 42 ay, diğer sektörlerde ise 30 ay süre ile sosyal güvenlik işveren primleri işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. Ayrıca program sonrası bir önceki yıl ortalama çalışan sayısına ilave olarak alınacak her bir istihdam için sigorta ve pirim giderlerinin tamamı ilave istihdam teşviki kapsamında karşılanmaktadır" dedi.

“Desteklerimiz Devam Edecek”

Pandemi sürecinde iş piyasasında yaşanan ekonomik etkileri hafifletmek amacıyla yaptıklari sosyal koruma kalkanı kapsamındaki ödemeleri zamanında yetiştirebilmek adına yoğun bir gayret gösterdiklerini dile getiren Dede, “Salgın sonrası sıkıntılı sürecin hızla aşılarak istihdamın korunması ve artırılması adına İŞKUR olarak aktif istihdam tedbirleri kapsamındaki destek ve teşviklerimiz ile iş arayan ve işyerlerimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.