Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede; “Covid-19, pandemi salgının tüm dünyada etkisini göstermesi ile birlikte hayatın her alanını etkilediği gibi çalışma hayatındaki olası etkilerinin en aza indirilmesi ve istihdamın korunması adına, Bakanlığımız öncülüğünde İl Müdürlüklerimiz ile koordineli olarak hazırlık çalışmalarını başlatmıştır.

Gerekli önleyici tedbirler için Sn. Bakanımız liderliğinde en hızlı, en güvenli ve kolay şekli ile interaktif ortamda başvurular çok büyük bir oranda alınmış, sürece katkısı olacağı düşüncesi ile Yalova genelinde Ticaret Sanayi Odamız, Esnaf Odalarımız, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamız, MÜSİAD gibi iş dünyasının çatı kuruluşları ile Whatsapp grupları, telekonferans bilgilendirmeleri yapılmıştır. İş ve Meslek Danışmanı uzman personellerimiz sahadan gelen sorulara yönlendirme yaparak alınan başvuruların uygunluğu için rehberlik ve teftiş grup başkanlığına gönderme sürecinin sonraki aşamaya bırakılması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde coronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifinin kabul edilmesi ile Kısa Çalışma Ödeneği işlemlerinin daha hızlı sonuçlandırılarak, işverenden gelen belge beyanları ile ödemeler planlanmaya başlanmıştır.

İşverenlerimizin KÇÖ ve süreç ile ilgili çalışanlarını bilgilendirmesinin de önemine değinen dede çalışanlara en kısa süre içerisinde ödemelerin yapılması sorumluluğunun bilinci ve gayreti içindeyiz. Dolayısı ile istenen bilgilerin zamanında, doğru ve eksiksiz ulaşması çok önemli.” Dedi. Özellikle İşçi listesi bildirimi için hazırlanan Başvuru Rehberinin bilgi veri girişinde yönlendirici bir kaynak olduğunu, Başvuru Rehberinin tüm odalarımız ile paylaşılmış olup talep edilmesi halinde [email protected] mail adresinden temin edilebilir olduğunu açıkladı.

Kısa Çalışma bildirim listeleri “rehberde” belirtilen hususlar dikkate alınmadan doldurulması; dosyaların sisteme yüklenmesi ve ödeme sürecinin uzamasına neden olacaktır.

Ödemelerde aksaklık yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken hususları belirten Dede;

“•Kısa çalışma uygulanacak işçi bildirim listesinin “Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan rehbere göre” (excel formatında) eksiksiz olarak doldurulması,

•Şartı uygun İşçilerin IBAN numaralarının doğru ve eksiksiz olarak yazılması,

•Hazırlanan dosyaların sizinle irtibat kuracak olan İŞKUR personellerine mail olarak gönderilmesi,

•İl Müdürlüğümüz İrtibat telefonlarına cevap verilmesi, istenen beyanların zamanında ulaştırılması

Kısa Çalışma bildirim listeleri “rehberde” belirtilen hususlar dikkate alınmadan doldurulması; dosyaların sisteme yüklenmesi ve ödeme sürecinin uzamasına neden olacaktır.

İŞKUR olarak çalışma hayatının devamı için görevimizin başındayız. İşçi ve işverenlerimizin her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.