Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede İŞKUR hakkında bilgilendirmede bulundu. Dede, yaptığı açıklamada;

 “İŞKUR olarak işverenler ve iş arayanları buluşturarak köprü vazifesi görmeye ve işsiz vatandaşlarımızın işe girmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Toplu iş görüşmelerinin İl Müdürlüğümüzde yapılması öncelikli isteğimiz ve sorumluluğumuzdur. Firma yetkilisi-İş ve Meslek Danışmanı(İŞKUR)-iş arayanın bir araya geldiği toplu görüşmelerde işletmelere; işveren danışmanlığı ve personel temini, iş arayan yönlendirme ve eşleştirme imkânı sunmaktadır. Özellikle bu yılki çalışmalarımızı +2 istihdam hedeflerimiz doğrultusunda sürdürmekteyiz, inşallah yılsonu itibariyle istihdam hedeflerine ulaşılarak güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Geçen hafta il istihdamında öncü firmalar ile yapılan toplu iş görüşmeleri ve organizasyonlar sonucunda toplamda 60 işsiz vatandaşa istihdam sağlandığını söyleyen Dede;

“Tüm işverenlerimizi eleman alım sürecinde İŞKUR’a davet ediyoruz. Firmalara uygun teşviklerin de görüşüldüğü toplu işe alım mülakatları, önümüzdeki haftalarda da devam edecek. İş arayanların, iş görüşme tarihleri ve güncel ilanları sosyal medya ve internet sayfamızdan takip etmeleri gerek” dedi.

Haber: Nilüfer Ateş