Başkan Gürel Yalovalılarla buluştu Başkan Gürel Yalovalılarla buluştu

Arzu Demir yaptığı açıklamada; “Doğanın korunması için örnek bir mücadele sergileyen, Anadolu’yu köy köy gezerek Türkiye’nin doğasına ve erozyon tehlikesine dikkat çeken TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı, Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca, 20 Ocak 2020’de aramızdan ayrıldı.

Gezegenimizin sürdürülebilir bir yaşam ihtiyacının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde, Hayrettin Karaca gibi Birleşmiş Milletler Doğru Yaşam Ödülü ile onurlandırılmış bir doğa gönüllüsünün isminin yaşatılmasının, gelecek kuşaklar açısından bir rol modeli işlevi göreceği inancıyla, kendisinin anısını ve adını yaşatmaya uygun olacak şekilde Yalova’nın Merkez İlçesinde geçtiğimiz yıl Belediye Meclisinden oybirliği ile alınan karar  ile yeni yapılacak Çınarcık Kavşağına Hayrettin Karaca ismi verildi. Yol yapım çalışmaları bitiminde görkemli bir törenle açılışını gerçekleştireceğiz. Konuya gösterdiği duyarlılıktan ve her fırsatta yanımızda olan, bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bugüne kadar dünyanın en önemli çevrecilerinden biri olduğu kabul edilen Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca’nın adının herhangi bir parka isminin verilmemiş olmasını büyük bir eksiklik olarak görüyoruz ve bu kapsamda Yalova’nın yanında Çınarcık, Çiftlikköy, Kadıköy, Taşköprü, Kaytazdere ve Koruköy  Belediye Başkanlarımıza da taleplerimizi içeren dilekçelerimizi takdim ettik ve en kısa sürede sonuçlanmasını  bekliyoruz.

Diğer belediyelerimize de en kısa zamanda dilekçelerimizi sunacağız. Bu Yalova Halkının Toprak Dede’ye olan borcudur ” dedi.