24 Aralık 2021 Cuma günü Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezinde yapılacak olan Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Seçiminde, Yürütme Kurulu Üyeliğine aday olduğunu açıklayan Demir; “Yalova Kent Konseyi Genel Kurulunda Yürütme Kurulu üyeliğine adayım. Kentimizin toprağının, suyunun, havasının ve kentlilerin hakkını savunan muteber bir Sivil Toplum Kuruluşunun İl Temsilcisi olarak Kentimizin geleceğinde söz sahibi olmak için üye olmaya karar vermiş bulunuyorum. Vakfımızın temel değerleri sürekli gelişme, güven, sürdürülebilirlik, hesap verebilirlik, siyasi tarafsızlık ve iş birliğidir. Bu ilkeler doğrultusunda öncelikli hedefim toprak erozyonu başta olmak üzere, tüm çevre sorunlarını yöneticilerimize resmi ve özel kurumlara anlatmaktır.

Yerel Yönetim mekanizmalarına aktif olarak katılım sağlanması ve planlanan ve yürütülen projeler hakkında bilgi sahibi olmak Vakfımız ve bir Yalovalı olarak bizler için son derece önemlidir. Bu ilkeler doğrultusunda karar mekanizmalarında yer almamız ve vakfımızın duruşunu sergilememizin Yalova’mıza değer katacağı kanaatindeyim.

Doğa ve Çevre hepimizin, hep birlikte daha yaşanabilir bir Yalova için sorumluluk almamız gerektiğini düşünüyorum ve desteğinizi bekliyorum.” Dedi.