Ülke ve şehrin siyasetine dair önemli değerlendirmelerini gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a yapan Başkan Demirhan, aynı zamanda Yalova Teşkilatının faaliyetlerinden de söz etti.

DEVA Partisi olarak amaçlarının özgün kimliklerini tesis etmek olduğunu her fırsatta dile getiren Demirhan ve yönetimi Türkiye’nin ve Yalova’nın sorunlarını biliyor, çözüm üretmek için genel merkezimiz ile koordineli olarak çalışıyoruz.’’ Dedi.

Başkan Demirhan “Yalova Teşkilatı olarak yerel basınımızı ziyaret ederek onlarla çeşitli konularda istişare etmekteyiz. Basın ziyaretlerimize devam edeceğiz, iktidara geldiğimizde basın ve ifade özgürlüğünü yeniden tesis edeceğimizin garantisini veriyoruz. İktidara da yönetime de hazırız.

Üye kayıtlarımız hızla sürüyor. İl genelinde üç bin üyeye ulaştık. 21 kişilik DEVA Partisi Yalova İl Yönetimi ile vatandaşımıza dokunmaya devam ediyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.

Polat, ‘’Basın emekçileri işlerinden oldu’’

Gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat ise ziyarette, medyanın izinde bulunduğu zorluklardan bahsetti.

Özellikle, 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamuda Tasarruf Tedbirlerinin gazete alımı ve ilanlara kısıtlamanın gelmesiyle özellikle basılı yayınların çok ciddi bir kan kaybı yaşadığına dikkat çekti.

Polat yaşanan bu sorunun giderilmesi için ise, ‘’Cumhurbaşkanını yanlış yönlendirenler var. Yerel basının masraflarının kat kat arttığı bir dönemde tasarruf tedbirleri kararnamelerinin uygulamaya geçmesiyle birçok gazete ve dergi kapısına kilit vurdu.

Mel-Ay Medya grup bünyesindeki Çiftlikköy ve Çınarcık Gazetelerini, Yalova Manşet Gazetesi ile birleştirdik. İki personelimiz ile yolları ayırmak zorunda kaldık. Bu kararname geri çekilmezse yüzlerce basılı yayın kapısına kilit vurur, binlerce emekçi meslektaşlarımız işinden olur.’’ Açıklamasında bulundu.