DEVA Yalova Merkez İlçe Başkanlığı'nın 1.Olağan Kongresine; Kurucu İl Başkanı Mehmet Demirhan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sinan Patıl, Çınarcık İlçe Başkanı Ersavaş Alaybeyoğlu, Çiftlikköy İlçe Başkanı İbrahim Dağgibi, Altınova İl Başkanı Adem Kahriman, Armutlu İl Başkanı Şemsettin Çiftçi, İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çabuk, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Kurucu İl Başkanı Mehmet Demirhan ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sinan Patıl konuşma yaptı.

Merkez İlçe Başkanı seçilen Mustafa Sinan Patıl yaptığı konuşmada; “12.08.2020 tarihinde il başkanımızın önerileri ve Genel Başkanımızın takdirleri ile Merkez ilçe başkanı olarak görevlendirildim. Bu göreve beni layık gören başta il başkanım olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunarım. Merkez ilçemizin kuruluşu aşamasında beni yalnız bırakmayan değerli kurucu yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Yeni görev alan değerli yol arkadaşlarıma da aramıza hoş geldiniz diyorum. 15 asil ve 7 yedek üye ile oluşturduğumuz kurucu yönetim listemizle birlikte 60 Merkez ilçe delegesi oluşturduk.

Patıl; “Ben değil biz diyeceğiz”

Bugünkü Kongremiz ile 15 asil ve 9 yedek üye ile Merkez ilçe ailemizi genişlettik ve sizlerin müsaadesi ile yola revan olmak istiyoruz.

Önümüzdeki süreçte Merkez’deki tek beldemiz olan Kadıköy’de ve 14 mahallede yapılanmamızı başlatacağız. Üye çalışmaları ve teşkilat programları ile beraberliğimizi pekiştirecek önümüzdeki ilk seçime bomba gibi hazır olacağız. Ben değil biz diyeceğiz. Eleştirdiğimiz yanlışların içine düşmeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin ve Yalova’mızın dışında başka bir dert ile dertlenmeyeceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor her birinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Başkan Mehmet Demirhan yaptığı konuşmasında; “ Merkez ilçemizin 1. Olağan kongresinin hayırlı olmasını diliyorum.

Merkez ilçe kurucu üyelerimize,  kurucu yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile benimle birlikte yola çıkan tüm arkadaşlarımı il kurucu üyelerimizi, kurucu yönetim kurulu üyelerimizi, 5 ilçe başkanlarımızı ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize de teşekkürü borç bilirim.

Biz halkımızın ekseri tabiri ile ateşten gömleği giyen mert, korkusuz, cesur ve vizyon sahibi bireyleriz. Toplumsal duyarlılığı had safhada olan, vatan ve millet aşkını yüreğinde hisseden siyasi neferleriz. Bizden beklenti çok yükseklerde ve biz farklı olmalıyız.

Demirhan; “Biz farklı ve daha iyi olmak zorundayız”

Kuruculuk aşamasında yaktığımız meşale bizi olağan kongre süreçlerine getirdi, zaman bizden hızlı ilerliyor. Bundan sonra kongrelerimizden sonra biz zamandan hızlı olmak durumundayız. Çünkü sorumluluklarımız, görevlerimiz, sözümüz ve vatan millet sevdamız var. Bunun için daha çok ve hatta en çok çalışmak zorundayız. Her yenilik bir kan tazeliğidir, kongreler teşkilatların bayramı gibidir. Neşemiz birliğimiz bugünkü gibi daim olsun.

Merkez ilçemizde kongre ile göreve devam edecek olan ve yeni görev alacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Rabbim yardımcımız olsun. Herkesi Saygılarımla selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Gerçekleşen kongre sonucu İlçe Yönetim Kurulu Asıl Üyeler; Cansu Özer Perihanoğlu, Murat Karayavuz, Nagihan İpek Yıldız, Osman Pehlivan, Resul Başdaş, Zafer Tezbiçer, Murat Yıldız, Burak Üstün, Kubilay Ballı, Sinem Sezer, Elif Erol, Ergün İla, Ozan Hacıbektaşoğlu, Erol Gezer.

Yedek Üyeler; M. Yunus Büyükyıldız, Erdem Gencer, Nesrin Memiş, Sefa Çavuşoğlu, Emre Aslıyüksek, Canan Alçok, Cemil Kuyumcu, Mustafa Dangaç, Refik Ferhat Çelikkanat.

Haber; Melis Sütşurup