Yalova’da, Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfına ait ruhsatsız olarak işletilen Halil Bağlı Talebe Yurdunda, 12 yaşındaki çocuğa istismarda ve cinsel saldırıda bulunulduğu iddialarının ortaya çıkmasıyla, lay mağduru çocuğun ve arkadaşlarının anlatımı üzerine konu gündeme geldi.

Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz

Cemaat evinde Kuran dersi verdiği belirtilen olayın faili 26 yaşındaki M.Z.’nin tutuklandı, yurt müdürü ise serbest bırakıldı.

Demirhan “Son zamanlarda ülkemizde benzer iğrenç olaylar yaşanıyor. Bugün de ilimizde böyle bir iğrençliğe tanık oluyoruz. Çok üzgünüz.

Tarikat, cemaat evlerinde meydana gelen bu olaylar, bizlere din kisvesi adı altında istediklerini yapan belli bir grubun var olduğunu göstermektedir. Çünkü denetlenmiyorlar. İktidarın bu konudaki yetersizliği, apaçık ortaya çıkmıştır. Evlatlarımızı koruyamıyorlar! Dinimizin, töremizin ve hukukumuzun gerekleri olan şeffaflık hesap verebilirlik, hakka uygunluğun sağlanması adına DEVA olarak tüm denetim mekanizmasının yerine getirilmesi çağrısında bulunuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.