Türkiye Kamu-Sen Yalova il başkanı Mustafa Deviren, ABD ile yaşanan krize ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce defalarca olduğu gibi bugün de bir sömürge devleti olmadığını dost düşman herkese gösterecektir” dedi ve ardından şu sözleri sarf etti;

“Hiç kimse, hiçbir güç devletimizin bağımsızlığına halel getirecek şekilde içişlerine müdahale edemez, okyanus ötesinden gelen tehditlere baş eğmeyecek milletimiz, müdahale ve yaptırımlarla yıkılmayacak kadar büyük ve köklü bir devletimiz var

Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız bir hukuk devletidir. Hiç kimse, hiçbir güç Devletimizin bağımsızlığına halel getirecek şekilde içişlerine müdahale edemez. Çok şükür ki, okyanus ötesinden gelen tehditlere baş eğmeyecek milletimiz, müdahale ve yaptırımlarla yıkılmayacak kadar büyük ve köklü bir devletimiz var.

Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce defalarca olduğu gibi bugün de bir sömürge devleti olmadığını dost düşman herkese gösterecektir.

Vakit bir ve beraber olma zamanıdır, haçlı zihniyetine karşı birlik olma zamanıdır Türkiye’nin gücünü artırma zamanıdır her şeyden önce ülkede toplumsal bir uzlaşma tesis edilmesi gerekir.

Bu konuda milli düşünen vatanın bütünlüğünü, Devletin bekasını düşünen tüm STK ve siyasi partilere velhasıl herkese büyük görev düşmektedir.

Türkiye’m vakit bir ve beraber olma zamanıdır.”