“Türkiye kamu-sen Yalova il başkanlığı olarak bundan tam iki yıl önce 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain  ve kanlı darbe girişimine karşı vatan, millet ve devlet için can vererek şehit düşen 249 vatan evladını ve Türk vatanı ebedi olsun diyen can veren tüm şehitlerimizi bir kez daha hayırla yad ediyoruz. Vatan ve millet yolunda şahadet şerbeti içen evlatlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun.

15 Temmuz Türkiye’nin yaşadığı en karanlık günlerin başında gelmektedir. FETÖ tarafından milletin tankı ve uçağının milleti bombaladığı, ülkenin birliği ve dirliğine alçakça kast edildiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Şükürler olsun ki böylesine bir ihanet Türk milletinin büyük feraseti ile önlenmiştir.

Vatan, millet ve devlet için Türk milleti bombalara ve silahlara karşı gövdesini siper etmiş ve bu ihaneti durdurmuştur.

FETÖ’nün bu alçakça saldırısına karşı Şehit Ömer Halisdemir gibi kahramanlar ihanetin kalbine ok gibi saplanmış, TSK’ya yuvalanan hain terör örgütü üyelerine karşı kahraman Mehmetçikler, polislerimiz ve vatandaşlarımız geçit vermemişlerdir.

 Bu karanlık geceyi Türk milletinin tüm fertleri birlik ve beraberlik duygusuyla aydınlık bir sabaha çevirmişlerdir.

Türkiye Kamu-Sen olarak bizler de bu hain darbe girişimine karşı ilk basın açıklamasını yaparak  karşı çıkan sendika olmuşuzdur. Kurulduğumuz günden bugüne savunduğumuz kesintisiz demokrasi anlayışımız, Türkiye sevdamız ve vatan olmazsa hiçbir şeyin olmayacağına olan inancımızla meydanlara çıktık. Canımızı ortaya koyduk. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı, Türk Büro-Sen üyesi İhsan Lezgi ve Türk Tarım Orman-Sen İşyeri temsilcimiz Ramazan Konuş bu vatan savunmasında şahadet şerbetini içtiler. 

Vatan ve millet söz konusu ise bizim tavrımızın her zaman net olmuştur. Biz demokrasi, ülkenin birliği, beraberliği ve vatanın bölünmezliği gibi konularda hiçbir gün tereddüt etmeden bugünlere geldik.

Çok şükür ki Türk milleti olarak o büyük felaketi atlattık, ülkemizi uçurumun kenarından kurtardık. Bunun gerçekleştirmemizin en önemli gücü millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde karşı duruşumuzdur.

 Türk milleti birlik ve beraberliğini sürdürdüğü müddetçe hiç kimse ne ülkemizi bölebilecek, ne de huzurumuza gölgeleyebilecektir.

Bu milleti bir araya getiren, 15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf eden bu ruhu yaşatmak için herkesin çaba göstermesi gereklidir.

Biz Türkiye kamu -Sen olarak buna her zaman varız. Kamusal hayattan toplumsal yaşama kadar tüm alanlarda da bunu tesis edilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, haine ve işbirlikçilerine fırsat vermesin diyor şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken gazilerimizi de şükranlarımızı sunuyoruz.

Devletimiz, milletimiz var olsun” dedi.