Proje ortakları olan Fransa, İspanya, Polonya, İtalya ve ev sahibi Portekiz'den okulların katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 2017-2018 Öğretim yılı boyunca yürütülen faaliyetler değerlendirilirken, bir sonraki yılda, projenin tematik alanlarında yapılacak çalışmalar planlandı.

ATLAS: AllTogetherLearning At School adlı projenin amacı, Avrupa'nın her tarafından okullarla, projenin çalışma alanları olan; erken okul terkleri, disiplin ve motivasyon gibi konularda ortak çalışmalar yaparak, farklılıkları ve benzerlikleri ortaya çıkarmak, farklı uygulamalardan yeni yaklaşımlar öğrenerek işe yarayan yöntemleri kendi okullarında uygulamaya koyarak daha etkili ve huzurlu bir eğitim ortamı oluşturmaktır.

Portekiz'de bulundukları süre içinde Yalova Doğa Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri okullarını, Yalova’yı en güzel şekilde temsil ederek, kendilerine verilen görevleri başarıyla gerçekleştirdi. Öğrenciler Portekizli arkadaşları tarafından misafir edilirken, hafta boyunca farklı ülkelerden öğrencilerle de faaliyetler gerçekleştirip hem dil becerilerini hem de takım çalışması, problem çözme, liderlik, sunum gibi becerilerini de geliştirdiler. Proje toplantısı, 25 Mayıs akşamı, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Sorumlu öğrenci ve öğretmenler bu kapsamda Ekim 2018'de Yalova Doğa Koleji’nde, 5 farklı ülkeden yaklaşık 14 öğretmen ve 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan toplantıyı şimdiden sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.