Doğan yazılı açıklamasında; ‘AK Parti İl Başkanı Sayın Yusuf Ziya Öztabak’a seçim dönemi başında ‘Haddini bil’ diyerek seslenmiş ve bir daha kendisini muhatap almayacağımızı iletmiştik. Kendisinin her türlü hakarete varan sosyal medya paylaşımlarına, açıklamalarına, iftiralarına da kampanya boyunca cevap vermemeyi tercih ettik. 
Ancak görüyoruz ki AK Partili mevkidaşım Yalova’nın asli unsurları olan soydaş ve Doğulu hemşehrilerimize hakarete varan sözlerini dahi savunacak noktaya gelmiş. 
AK Parti’nin 2. sıra adayının yaptığı ve sadece Yalovamızda değil tüm Türkiye çapında büyük tepkilere yol açan sözleri unutturmak için edebiyle özür dilemek yerine yine partimize, Cumhurbaşkanı adayımıza, belediye başkanımıza hakaret ve iftira yolunu seçen Sayın Öztabak, 24 Haziran seçimine kavgacı, ayrıştırıcı, ötekileştirici üslubuyla damgasını vurmuştur.
Cumhurbaşkanı Adayımıza iftiralar atan, Genel Başkanımıza ‘karikatür tipli’ diyerek hakaret eden AK Parti’nin il başkanı şimdi de ‘çevir kazı yanmasın’ misali CHP’nin kaostan beslendiğini, bizim kadın aday seçilmemesi için uğraştığımızı söylemiş. Vah Sayın Öztabak vah!
Tüm kampanya boyunca ne Cumhurbaşkanı adayımız, ne ben, ne de milletvekili adaylarımız ayrıştırıcı bir dil kullanmadı. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce ‘Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım’ dedi. Milletvekili Adaylarımız Ak Partilisinden, MHP’lisine, İyi Partilisine toplumun tüm kesimlerini kucakladı. Ben hiçbir konuşmamda, açıklamamda Ak Parti’yi ve Ak Parti’ye gönül vermiş seçmenlerimize hakaret etmedim. Ancak kendisi ve adayı, CHP’ye, CHP’lilere, Atatürkçülere, soydaş vatandaşlarımıza, Doğulu vatandaşlarımıza üst perdeden bakmayı, hakaret etmeyi tercih etti. 
Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkını veren partiyi ‘kadın adayın seçilmesini istememekle’ suçlamak hangi akla hizmet anlamıyoruz. Biz kadın adayın değil Yalovalılara hakaret eden Sayın Meliha Akyol’un seçilmemesini istiyoruz. Seçilmeyeceğini de biliyoruz. 
Siz de bunun çok iyi farkındasınız ki böylesine saçma, akıl ve izahtan yoksun bir açıklama yapıyorsunuz.
CHP ve CHP’nin seçilmişlerine yönelik sarf ettiğiniz sözleri size misliyle iade ediyorum. Biz sizin haricinizdeki tüm AK Partili dostlarımızı kucaklamaya, onlarla gönül gönül vermeye barış içinde, huzur içinde, birlik içinde seçim gününe kadar yürümeye devam edeceğiz. 
24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz. Yalova’nın sorunlarını çözmeye de Sayın Öztabak’ı siyaset sahnesinden silerek başlayacağız’ şeklinde açıklamada bulundu.