YASKİ’nin %77’nin Yalova Belediyesine ait olduğunu hatırlatan İl Başkanı Doğan, ‘2014 yılının kuyruk acısı içerisinde olan zihniyet, hukuk dışı yapmış olduğu bu uygulamayla karakterini tam olarak ortaya koymuştur. Bunu bilip de müdahale etmeyen siyasi çıkarlarını halkın çıkarlarının üzerinde tutan AKParti İl Başkanını da şiddetle kınıyorum’ dedi.
YASKİ’ye kurulduğundan beri en fazla ödemenin ve desteğin bu dönemde yapıldığını belirten CHP İl Başkanı Bahar Doğan sözlerini şöyle sürdürdü; ‘2009-2014 yılları arasında Yalova Belediye Başkan Yardımcılığını yürüten zat 4 yıldır yenilgiyi hazmedemeden kin ve nefretle hareket etmektedir. Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Makine İkmal Birimi yine o dönemde kendileri tarafından alınan kararla buraya taşınmıştır. Taşındığı günden bu olay yaşanıncaya kadar bu alanla ilgili bir tek lira dahi kira konuşulmamış, YASKİ’ye herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Sanırım kendisine gelen bir vahi sonucunda bir anda karar vererek kira talep etme gereksinimi YASKİ Birlik Başkanı tarafından ortaya çıkmıştır.’ Dedi.   
 

Doğan, ‘2009 yılını hatırlayın’

2009 yılını hatırlatan CHP İl Başkanı Bahar Doğan; ‘2009 yılında Meclis çoğunluğu yine AKP’deydi ve o zaman Demokrat Partiden seçilen bu kişiler azınlıktaydı. Buna rağmen o dönemde meclis nezaketini ortaya koyarak yönetim idaresini dönemin Belediye Başkanına verdi. 2014 yaşanan seçim süreci nedeniyle aynı nezaket bu dönemde gösterilmedi. Çünkü tepeden tırnağa herkes yenilgiyi hazmedemedi. O dönemde Demokrat Partiden seçilen daha sonra AK Parti saflarına geçerek Yalovalı seçmenlerine ihanet eden bu zat kendilerine gösterilen nezaketin aksine her fırsatta Yalova Belediyesine köstek olmak için çaba sarf etmektedir’ dedi.
 

Doğan, ‘Bu ilk değil’

Yaşan bu sürecin ilk olmadığını belirten İl Başkanı Doğan; ‘YASKİ daha öncede kendi bakım ve sorumluluğunda olan ana terfi istasyonunu ve kolektörleri doğru çalıştırmadığından herhangi bir yağış olmamasına rağmen hatlarda taşmalar meydana gelmekte, halk sağlığını siyasi egoları nedeniyle tehlikeye sokmaktadır. Yani bu bunların ilk hukuksuzca sergiledikleri tavır değildir’ dedi. 

Doğan, ‘Yatırımlarını Yalova Belediyesi sayesinde yapıyor’
Yalova Belediyesi tarafından birlik kurulduğundan bu yana birliğe en fazla ödemenin bu dönemde yapıldığının altını çizen Başkan Doğan; ‘Bu rakamlar defalarca kamuoyu ile paylaşıldı. Kendi Başkan Yardımcılığı döneminde birliğin parasını ödemeyen zat, kendi birlik başkanı olduğu dönemde alacağına aslan kesilmiştir. Borçluyken kuzu, alacaklıyken aslan olan kişinin bu dönemdeki bu kadar para hırsı içerisinde olması insanın aklına ister istemez başka şeyler getiriyor. Çünkü yapılan yatırımların paraları Yalova Belediyesi tarafından karşılanıyor. Yalova Belediyesi daha öncede açıklandığı gibi İller Bankasına 6,5 Milyon borçludur. Bu borcun 5 milyonluk kısmı YASKİ’nin yatırım yapabilmesi için kullanılmış kredidir. Yalova Belediyesi senin önce insan diyecek, önce halkımız diyecek. Hiçbir siyasi tavır içinde olmadan senin önünü açacak. Sen Yalova Belediyesini engellemek için elinden geleni yapacaksın. Sayın Belediye Başkanımız ‘Şımarık Çocuk’ diyerek az bile söylemiş. Çünkü yapılan çocukça hareketler karşısında şımarık kelimesi az bile kalıyor. Samimiyetsizliğinizi zaten herkes görüyor bunu daha fazla irdelemeye gerek yok. Takdiri halkımıza bırakıyorum’diye konuştu.

Doğan, ‘O Alanı Acilen Yalova Belediyesi kullanımına aç’  
Sözlerini ‘Halkımız kimin ne olduğunu bildiği için 2014 yılında görevi sosyal demokrat anlayışa teslim etti’ diyerek sürdüren İl Başkanı Bahar şöyle konuştu; ‘Kendisini buradan bir kez daha uyarıyor, hukuka aykırı olarak yapılan bu uygulamaya son verilerek alanın Yalova Belediyesi’nin, yani Yalovalıların kullanımına açılmasını bir kez daha belirtiyorum. Bu konuda da başta Vali Tuğba Yılmaz olmak üzere, tüm yetkilileri gereğini yapmaya davet ediyorum.’ şeklinde uyarıda bulundu.