24 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan İl Başkanı Bahar Doğan, bir an önce yerel seçim hazırlıklara başlayacaklarının altını çizdi.

Yalova’daki üst kademe parti yöneticileri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve ilçe başkanlarının katıldığı danışma kurulu toplantısı Uygulama Oteli’nde yapıldı. Toplantıda divanın oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını İl Başkanı Bahar Doğan yaptı. Doğan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz’un yıldönümü içinde olduklarını ifade ederek “Ulusal bağımsızlık mücadelesini gerçekleştiren başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm Yalovalı hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan danışma meclisi toplantılarını ilçelerde tamamladıklarını ileten İl Başkanı Doğan, bu toplantılar sonrası hazırlanacak raporu genel merkeze sunacaklarını kaydetti.

Yalova’da milletvekili seçim sonuçlarında istenilen başarıyı elde edemediklerini belirten Doğan, Türkiye geneli ve Yalova ilçelerindeki seçim istatistiklerini de danışma kurulu üyeleriyle paylaşarak şunları kaydetti;

“Türkiye genelinde partimizin oylarında son genel seçime göre yüzde 2,5 civarında bir düşüş gözlemleniyor. Yalova’da da ilçelerimizde belli oranlarda oy oranlarında azalma söz konusu. Bunun toplumsal, siyasal, ekonomik nedenleri üzerine örgütlerimizin düşüncelerini genel merkezimizle paylaşacağız. 8 Eylül’de yapılacak il başkanları toplantısıyla da bu değerlendirme sürecini tamamlayıp yerel seçim hazırlıklarına başlayacağız.

Mevcut iktidarın gücünün yerel yönetimlerden başladığını biliyoruz. Bu bakımdan yerel yönetimlerdeki başarılarımıza, bu başarılarımızın halkımıza aktarılmasına büyük önem veriyoruz. Yalova’da 5 belediyemiz var. Bu belediyelerimizin düzenledikleri her etkinlik, yaptıkları her icraatta CHP adını ön plana çıkarmaları şart. Yerel seçimlerde tüm partili vatandaşlarımızın desteklerini istiyoruz ancak vatandaşlarımızın sosyal demokrat belediyeciliğin farklarını daha iyi görebilmeleri için siyasi partiyi de ön plana çıkarmak gerekiyor. Belediyelerimiz dördüncü yıllarını tamamladı. Yakın zamanda tüm belediyelerimizin icraatlarını aktarabileceği bir organizasyon planlıyoruz” dedi.

İl Başkanı Bahar Doğan, son dönemde gündeme gelen parti içi disiplin tartışmaları konusunda da şunları söyledi;

“Siyaset ve devlet yönetimi ciddiyet isteyen bir iştir. CHP, anayasası olan, tüzüğe göre yönetilen bir partidir. Hiç kimse için istisnası, ayrıcalığı olamaz. İl başkanı veya yönetimi olarak kimseyi partiden koparmak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Ancak biz tüzüğümüzün yapmamızı emrettiği vazifeyi yaparız. Disiplin kararlarını da ilgili merciler verir. Son dönemde sosyal medyada parti yöneticileri veya şahsımla ilgili parti ahlakına ve disiplinine uymayan konuları da takip ediyoruz. Bunlarla ilgili gereken işlemleri yapmaktan da çekinmem.”

Toplantıda Bahar Doğan’ın ardından partili yöneticiler söz alarak seçim sonuçları konusundaki görüş ve fikirlerini aktardı.