Doğancı, ziyaret sonrası şu açıklamalarda bulundu; “Dünyada ve Ülkemizde yaşanan pandemiden dolayı en çok etkilenen sektörler arasında şüphesiz ki kantin işletmecileri ilk sıralarda yer almaktadır. Bu sebeple CHP Yalova Merkez İlçe Başkanlığı olarak Yalova Kantin İşletmeleri ve Esnaf Derneği’ni ziyaret ettik.

Dernek Başkanı Selim Işılak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda yapılması gerekenler ve bekledikleri destekler hakkında fikir alış verişinde bulunduk.

Okullarda ve eğitim kurumlarında kantin işletmeciliği yapan esnafımız; gençlerimize, çocuklarımıza sağlıklı ve hijyenik hizmet sağlamanın yanında; yeri geldiğinde onlara ağabeylik, ablalık yaptıklarını dile getirdiler.

Yaşadığımız zor dönemde, kendilerini sadece esnaf olarak görmeyen işletmeciler; öğrencilere hizmet verememekten dolayı üzüntülerini dile getirdiler.

Kantin İşletmecilerinin talepleri, pandemi döneminde oluşan SGK, BAĞKUR prim borçlarının silinmesi ve yine aynı süreçte kantinler için verilecek olan kiraların alınmaması bulunmaktadır. Ayrıca pandemi şartlarına uygun hazır olan işletmelerinin vakit kaybetmeden açılmasını beklemektedirler.

Kantin işletmecileri ve esnafımızın yanında olduğumuzu tekrar dile getirerek; Başkan Işılak ve Yönetim Kurulu üyelerine samimi sohbetlerinden dolayı teşekkür ederiz.”