Doğu sahil bandı üzerinde yayalaştırılmış bölge girişlerinde uyarı levhalarının ve brandaların olmasına rağmen giren ve bu yolu kullanan motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde ehliyet, ruhsat, trafik sigortası, plaka ve kask denetimleri de yapıldı.

Tüm uyarılara rağmen doğu sahil bandını kullanan sürücülere denetimlerin sıklıkla yapıldığını açıklayan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri; “Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz de görevli arkadaşlarımızla doğu sahil bandında denetimlerimize devam ediyoruz. Bu alanı cazibe merkezi haline getirmek isteyen ve bunun için büyük çaba gösteren Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın talimatlarıyla çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Uyarıları kulak ardı eden vatandaşlara cezai işlem uygulamak zorunda kalıyoruz. Halkın huzuru ve can güvenliği için elimizden geleni yapmaya devam edip bu tür denetimleri sürdüreceğiz” dediler.

Yapılan uygulamaların alınan meclis kararları doğrultusunda yapıldığını belirten yetkililer; “Belediye meclisimizin 08-05-2018 tarihinde yapılan toplantısı sonuncunda alınan 107 numaralı karar sonuncunda Doğu Sahil Bandı yaya bölgesi olarak kabul edilmiştir. Alınan karar neticesinde İDO Terminal girişinden Yürüyen Köşk tarafına motorlu taşıt ve elektrikli bisiklet trafiğine yılın her günü kapalı olması yönünde karar alınmıştır. Alınan ikinci kararda ise Adliye tarafından Yürüyen Köşk’ün olduğu bölgeye kadar olan bölüm 1 Mayıs-1 Kasım tarihleri arasında trafik akışına kapalıdır. Diğer tarihler arasında ise motorlu araç ve elektrikli bisiklet trafiğine açık olacaktır. Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda başta engelli ve yaşlılarımız olmak üzere vatandaşlarımızın sahil bandı üzerinde ulaşımını sağlayacak olan elektrikli araç ise her gün hizmet verecektir” dedi.