Altınova Belediye binası önünde gerçekleşen programa; Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Garnizon Komutan Temsilcisi Deniz Alb. Cem Zülfikar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, MHP Altınova İlçe Başkanı İrfan Şen, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, il genel ve belediye meclis üyeleri, Altınova Belediyespor Kulüp Başkanı Sedat Ok, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, muhtarlar, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhteşem destan

Dış güçlerin maşası olan hain FETÖ terör örgütünün vatana, millete, devlete ihanetin ikinci yılında tüm şehitleri ve gazileri minnetle anıldığını ifade eden İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, “251 tane can kurban verilerek, gazilerimiz vücudundan, bedeninden fedakarlıkta bulunarak ve milyonlarca Müslüman ile bu ülkenin insanı aziz Türk milleti, ‘Bu vatan, bu devlet bizim son kalemizdir’ diyerek vatanına, devletine sahip çıktı. O muhteşem destanın 2. senesinde böyle güzel bir milli birlik ve beraberlik gecemizde  Altınova’mızla bir kere daha beraberiz. 15 Temmuz’da şehitlerimize, şühedaya vefa ve dua ile toplandığımız bir gecede sizleri selamlıyorum.

Osmanlı’da ilk darbe girişimi

Osmanlı Sarayı’nda ilk darbe girişiminin Sultan Abdülaziz’e yapıldığında onu Osmanlı Ordusu’nun içine sızmış bugünkü FETÖ benzeri bir yapıyı perde arkasında eliyle oynatan Masonlar, ordunun içine sızıp Osmanlı'nın parçalanma sürecini hızlandırmak için Abdülaziz'i kendi yurdundan, kendi Başkentinde iki bileğini keserek öldürdüler. Tuttukları raporda da ‘padişah intihar etti’ dediler.

Çerkez hasan

Bugün size bir Çerkez ve Kürt’ten misal vereceğim. Çerkez Hasan, Sultan Abdülaziz'in kayınbiraderi. Çerkez Hasan istihbaratçıdır. Darbeci hainlerin bir yerde toplandığını duyar. Çerkez Hasan aldığı haberle darbecilerin yerini basmak üzere Mithat Paşa'nın Beyazlıktaki evine gider. Evi basar. İki silahıyla 5 tane haini kurşuna dizer öldürür. 8 tanesi yaralanır. 23 kişilik toplantıdan diğerleri kaçar. Ertesi sabah da Çerkez Hasan bastığı evin kapısının önünde düzmece bir mahkemeyle idam edilir.

Prof. Dr. Fuat sezgin

Geçenlerde bir bilim adamı vefat etti. Sayın cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız devlet erkanı büyük bir heyecanla, büyük bir huşu ile cenazeye katıldılar. Prof. Dr. Fuat Sezgin, Bitlisli bir Kürt’tür.Bilmeyen varsa öğrensin. Fuat Sezgin Hoca, 1960 yılında yeni bir akademisyendi.Genç akademisyen olarak seçtiği dal İslam İlimleri-İslam Bilimleri Tarihi. Amaç Müslümanlar kılıç, savaş, cihat sözleriyle bizi her yüzyılda çağın gelişine düşürdüler. Fuat Hoca, Güney Doğu'lu zeki bir adam. Hani fabrika ayarlarına dönmek diyorlar ya son zamanda bunu sağlamak için Fuat Hoca bu alanı seçti. Ama gel gör ki Adnan Menderese darbe yapılınca o darbeyi yapan kadro İslam adı geçen herşeye mesafeli yaklaştığı için Fuat Hoca’nın içinde olduğu toplam 150 hocayıhiçbir özlük hakkını vermeden üniversitelerden kovdu. Sebep, Fuat Sezgin Hoca'nın sülalesi Bitlis'e menderes taraftarı bir aileymiş.

Alman cumhurbaşkanının mektubu

İşsiz kalan Fuat Hoca, 1960 yılında Almanya’da bir üniversitede hocalığa başlamış. 2 Alman Cumhurbaşkanı Fuat Hoca’ya mektup yazmış. En son 7 yıl önce dönemin Alman Cumhurbaşkanı Fuat Hoca’ya yazdığı mektupta kısaca, ‘Alman Bilim Tarihine  ve Alman üniversitelerine akademik bütünlüğüne katkılarınız asla unutulmayacak. Sizin Almanya’ya kattığınız değer hep takdirle anılacak.Alman devletinin bir teşekkürü olarak, çalışmalarımızın ve sağlığınızın müsaade ettiği bir gün Devlet Saray'ına sizi en üst düzeyde bir devlet protokolü ile karşılamak üzere bekliyoruz. Sizin için hazırladığımız Alman Pasaportunu, Alman vatandaşlığını,Türk vatandaşlığını yanında kabul etmeniz Almanlar için bir mutluluk olacaktır. Sizin gibi insanın bu ülkenin pasaportuyla dünyayı gezmesi bizi onurlandıracaktır. Cevabınızı sabırla bekliyorum’ diyor. Almanya'nın bilime verdiği öneme bakın.

Vatan sevgisine bakın

Fuat Hoca ise Alman Cumhurbaşkanı’na aslı gazetelerde yayınlanan şu mektubu yazıyor: ‘Beni onurlandıran, beni 58 yıldır yada o gün için 51 yıldır kaldığım ülkenizde gösterdiğiniz kolaylıklardan dolayı ben de size, halkınıza ve Almanya'ya teşekkürlerimi arz ederim. Ben bir Kürt'üm, Türk vatandaşıyım. Her ne kadar ülkemde akademik çalışmamın önü kesilip ülkenize zorunlu olarak gelmiş bir sığınmacı olsam bile dünyada Türkiye Cumhuriyeti’nden başka pasaport beni asla mutlu edemez. Davetinize teşekkür ediyorum. Ben hayatımda ikinci bir devletin vatandaşı olmayacağım. Ben Türk'üm, Türk öleceğim.’

Bu adam, Fuat Sezgin. Fuat Sezgin Hoca'nın vatan sevgisine bakın. Fuat Hoca Almanya’ya gittiğinde 2 dil biliyordu. Fuat Sezgin 94 yaşında geçen ay öldüğünden tam 27 dili ana dili gibi konuşuyor, yazıyor o dillerin her birinde bilimsel konferanslar veriyordu.

Tırnağı bile olamazsınız

Basın hürriyetinin arkasına sığınıp hemen ilk fırsatta Avrupa’ya kaçıp 8-10 tane devletten vatandaşlık talebinde bulunup, Almanya'dan bir vatandaşlık aldım diye utanmadan gazetecilerin önüne çıkan gazeteciye Altınova meydanında suratına tükürüyorum. Siz, Aziz Sancar'ın tırnağı bile olamazsınız. Siz Kürt kardeşim Fuat Sezgin Hoca'nın kesip çöpe attığı tırnak bile olamazsınız. Bir gün bir polis cenazesine, şehit cenazesine gidip baş sağlığı dilemediniz. Değerli kardeşlerim; bu soysuz gazetecileri, siyasetçileri bir gün gördünüz mü şehit cenazesinde. 15 Temmuz onun için çok önemli”

ElvanAbeylegesse

Etiyopya’dan gelmiş Elvan Abeylegesse bir maraton koşucusu bir kız. Elvan'ı hatırlıyor musunuz? Siyahi, 40-45 kilo ya var ya yok. Çöp kadar kızcağız. Koştu, dünya şampiyonu oldu ve dünya rekoru kırdı. Bundan 7 -8 yıl önceydi. İlk defa Türk Bayrağıyla ve formasıyla koştu. Yarışı birincilikle bitirdi. Kardeşlerim bu Elvan önce yere kapandı secde etti Allah'a, sonra başını kaldırdı ve Türk Bayrağını öptü. İşte bu Etiyopyalı kızı alnından öperim.

Hulusi Akar paşa

Değerli kardeşlerim darbenin ilk gecesinde Hulusi Akar Paşa'yı ve komutanlarımızı derdest ettiler. Hulusi Akar Paşa'nın başına çuval geçirdiler. Boğazına kemer sıkıp, kafasına silah dayayıp ‘Bu sıkıyönetim kararını imzala paşa. İmzala yoksa kötü olacak. Çok kan akacak. İmzalarsanız darbe kolay gerçekleşir’ dediler. Niye; Türk Askerinin komutanının ıslak imzasını görünce onun emir olarak kabul edecek. Artık askeri bir görev olarak görür.

Kardeşlerim; Amerika da insanları robotlaştırmış, mankutlaştırmış bu alçak talimat vermiş, benim genel kurmay başkanımın boğazını sıkıyor. İşte beni orduma aşık eden, beni devletime, milletime sevdalı kılan, beni peygamber ocağı askerimi canımdan çok sevdiren duruş. Karşında numara yok. Genel kurmayın girişinde Akıncı Üssü’ne götürülmüş. Artık kurşunlar bombalar, yağıyor. Her şey çok ciddi. Şaka yapacak yer zaman değil. Hulusi Akar Paşa, rest çekiyor. ‘Yanlış yapıyorsunuz. Derhal vazgeçin bu hareketinizden. Onu imzalamıyorum. Vurun, vuracaksan vur. Onu imzalamam’ diyor. Ertesi gün Hulusi Akar Paşa, Başkanın yanında darbe bastırılmıştır.

Hesabını vereceksiniz

Türk Ordusu bu hainlere prim vermemiştir. Ordunu yüzde 95'inden fazlası bunlara katılmamıştır. Türk Polisi, milletin yanında durmuş, milletini bu soysuz düşmüşlere teslim etmemiştir. Eğer Hulusi Akar Paşa o imzayı atsaydı şuraya yazacağınız yazı 250 kişi olmayacaktı. Bunu bilin. Değerli kardeşlerim Hulusi Paşa ertesi gün basın açıklamasında kamerayı boğazına yaklaştırdılar. Boğazı mosmordu. Sizde gördünüz haberlerde. 60 yaşını aşmış 65 yaşına gelmiş oğlu yaşındaki bir alçak tarafından boğazı sıkılmış bu Paşa'nın daha intikamını almadık.

15 Temmuz bitmeyecektir

Türk ordusu, Türk polisi, Türk milleti, bu alçaklar Amerika'ya değil uzaya kaçsalar Hulusi Akar Paşa'nın intikamı alınmadıkça 15 Temmuz bitmeyecektir. O intikam alınacak.Benim Paşam benim namusumdur, benim adıma oradadır. Siz o kemeri bütün milletin boğazına taktınız. Size bunu yaptıran soysuzlar belki kaçtılar, ama siz hesabını vereceksiniz. Er yada geç.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye gideni o katil sürüsünden 8 tanesi Yunanistan’a kaçmıştır. Bunlar TSK'nın komutanı olamaz. Bu milletin ordusu, bu milletin askeri vatanına böyle hainlik etmez. Yanlış yapsa bile bir Yunanın kapısına gidip beni kurtarın demez.    

Bu geceler önemli

Bu geceler bizim için önemli. Bakın şuraya, Metin Oral kardeşimiz belediyenin hemen önüne yaptığı 15 Temmuz Anıtı var ya oradaki cenazelere bakın. Çorumlu bir alevi polis var. Vanlı bir Kürt şehit var. Orada Oğuz Türklerinde bir Ömer Halis var. Orada bu toprakta yaşayan her milletin, her ırkın, her soyun, Alevi’si, Sünni’si, kürdü, Romanı ve Boşnak var.

Bize böyle geceler lazım

Kardeşlerim, 15 Temmuz bunun için bize çok lazım. İlk dalgalar fabrika ayarlarına dönmeleri için bize böyle geceler lazım. Ben şu gecenin 12'sinde hala burada duran şu kıymetli Altınova'nın güzel insanları sadece araziniz altın değil. Yüreğiniz de altın gibi tertemiz. Altın kalpli kardeşlerim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak bir daha bu millete 15 Temmuz gibi ihanet geceleri yaşatmasın. Rabbim nasıl o gün o hainlere ‘Dur’ dediyse, aziz milletimizin içinden vatan sevgisi, Allah ve Peygamber sevgisi ve milletine olan aşkını, muhabbetini Rabbim milletimizden almasın” dedi.