Demokrat Parti Yerel Yönetimler Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve bir önceki Yalova Belediye Başkanı Barbaros Hayrettin Binicioğlu, Demokrat Parti MKK Üyesi ve bir önceki Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Erbalta, yıllarca Demokrat Parti’ye hizmet etmiş birçok Kırat çizgisinde siyaset yapan Yalovalılar, Demokrat Parti Yalova İl Başkanlığına geçtiğimiz gün atanan Zehra Görener’in ev sahipliğinde, saat 14.00’de il binasında 3 Mayıs 2022 Salı günü bayramlaştı.

Binicioğlu ‘’Görev, Demokrat Partiye düştü’’

Binicioğlu açıklamasında; ‘’Yeni dönemde şartlar normalleştikten sonra bu altılı ittifak ve sonrasında Cumhurbaşkanının değişimi ile tekrar parlamenter sisteme dönüş oluşacak. Bu tablo, Demokrat Partinin lehinedir. Diğer ittifakta olan partilere baktığımız zaman, Türkiye’nin çok eski kültüründen gelen, siyaset tarzlarından birisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Onun dışında altılı ittifakta eski kültürü temsil eden bir parti yok. O da Demokrat Parti olacaktır.

Binicioğlu, ‘’Türkiye’nin 20 senesi kayboldu’’

Demokrat Parti’nin 20 senesi, Türkiye’de olduğu gibi, Yalova’da da, kayboldu. Bu yıllar geri gelir. Demokrat Partinin kaybolan yılları, aynı zamanda Türkiye’nin de kaybolan yıllarıdır. Şimdi Demokrat Partiye yine görev üştü. Nasıl ki 1946 da görev düştüyse, ondan sonra tekrar 70’lerden Adalet Partisi daha sonrası 80’ler de Anavatan Partisi ve şimdi tekrar Demokrat Parti’nin iş başına gelme zorunluluğu ortaya çıktı. Bunu, ben söylemiyorum sadece. Gittiğim, görüştüğüm, hem devlet içinde, hem de halkın içinde her yerde söyleniyor. Onun için Yalova’da Demokrat Partinin yükselmesi için elinizden geleni yapacağınızı biliyorum.

Görener, ‘’Demokrat Parti’ye hep sadık kalan bir isim’’

Sayın il başkanımız Zehra Görener, gerçekten o de Demokrat Parti’de hiçbir zaman eskimeyen bir partili ve siz hepiniz onu tanıyorsunuz. İyi bir yönetim teşkil edeceğini düşünüyorum ve iş birliği içerisinde, Demokrat Parti’yi Yalova’da yükselteceğiz aynı Türkiye’de olduğu gibi. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.’’ Dedi.

Görener, ‘’Yönetim kadrolarımızı oluşturup, Yalova’da sesimizi duyuracağız’’ 

Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Zehra Görener yaptığı konuşmada, ‘’Başı rahmet ortası marifet sonu cehennemden kurtuluş olan bu güzel Ramazan Bayramının ikinci günü sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Çiçeği burnunda yeni atanan Demokrat Parti Yalova İl Başkanı olarak, ilerleyen günlerde en kısa zamanda yönetim kadrolarımızı oluşturup Yalova’da sesimizi duyurmaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile bize il başkanlığını tebliğ eden, başta Genel Başkanımız arkasından teşkilatlarda daha sonra Genel Başkan Yardımcımız ve Barbaros Binicioğlu, DP’nin Merkez Karar Üyemize teşekkür diyoruz.’’ Dedi.

Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı

Tevfik Erbalta ‘’403 bin üye’’

Demokrat Parti MKK Üyesi ve bir önceki Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Erbalta, ‘’Çok değerli büyüklerim, hepinizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Uzun süreden beridir Demokrat Partiye hizmet verdik. Gençlik Kollarından başlayarak ben buraya kadar geldim. 1987’den bu yana bu partinin içindeyim. Bizi, bu parti bir yerlere getirdi. Biz de vefa borcumuzu ödemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonrada vefa borcumuzu sürdüreceğiz. Demokrat Partinin 403 bin tane üyesi var. Merkez Karar Kurulunda Sayın Barbaros Binicioğlu, Başkanlık Divanında da aynı şeyi dile getirdi. Bizim en büyük sermayemiz, 403 bin kişiden oluşan üye sayımızdır.’’ Dedi.