Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe video konferans yöntemiyle katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli "2000 yılından bu yana, her 1 Haziran'da, süt sektörünün ekonomik kalkınmaya, çiftçilere ve beslenmeye katkısını tekrar hatırlamak ve hatırlatmak için Dünya Süt Günü olarak kutlandığını söyledi.

Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen video konferans etkinliğine süt sektörünün temsilcileri ve 80 ilin İl Müdürü ile Yalova İl Müdürü Suat Parıldar da katıldı.

Bakan Pakdemirli konuşmasında ülke olarak alınan tedbirlerle bu sıkıntılı pandemi sürecini büyük bir başarıyla yönettiklerini ve nihayet bugün itibariyle, artık normalleşme sürecine girdiklerini ifade etti.

Milletimizin tarihi boyunca sürdürdüğü köklü meşguliyetlerden birinin de hayvancılık olduğuna vurgu yapan Pakdemirli, "Irk ırk, cins cins Anadolu'muzun rengi ve zenginliği olan hayvanlarımız; etiyle, sütüyle, derisiyle, yünüyle en temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya devam ediyor. Hayvancılık, biliyoruz ki sağlıklı toplumun, güvenilir gıdanın ve güçlü ekonominin, bugünkü ve bundan sonraki en temel dinamiği olacaktır. Bakanlık olarak bu kadim mirası geleceğe taşımak ve milletimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına biz de hayvancılıktaki bütün politikalarımızı 'sürdürülebilir üretim ve katma değerli ürün' hedefine uygun olarak belirliyoruz." Şeklinde konuştu.