Yapılan destek eğitimleri sonucunda geçen yıl itibariyle e-Twinning portalına üye olan öğretmen sayısı % 219 artışla, 206’dan 457' ye yükseldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilikçi Teknolojiler Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından; Geçen yıl okullarda yürütülen e-Twinning projeleri sonucunda 1 öğretmen 1 Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanırken, 5 öğretmen de toplam 6 Ulusal Kalite etiketi almaya hak kazandı.

Öğretmenler toplamda 7 Kalite etiketi ile ödüllendirildi. Bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda 22 öğretmen 41 Ulusal Kalite etiketi, 9 öğretmen de 12 Avrupa Kalite etiketi almaya hak kazandı.

Geçen yıla oranla;

Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanan;

Proje sayısının % 500 oran artışla 6’dan 30'a çıktı. Öğretmen sayısının % 440 oran artışla 5’den 22'ye çıktı. Ulusal Kalite Etiketi sayısının % 683 oran artışla 6’dan 41'e çıktı.

Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanan;

Proje sayısının % 1.100 oran artışla 1'den 11’e çıktı. Öğretmen sayısının % 900 oran artışla 1’den 9’a çıktı. Avrupa Kalite Etiketi sayısının % 1.200 oran artışla 1’den 12'ye çıktı

Sonuç itibariyle geçen yıl Yalova ilinde Ulusal ve Avrupa kalite etiketi toplam sayısı 7 iken bu yıl %757 artışla toplam 53’e yükseldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol; "e-Twinning projelerine destek vererek okullarda faaliyetler gerçekleştirilmesine katkı sağlayan başta il, ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerimize, okul müdürlerimize ve büyük bir özveri ile projeler yürüten tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. E-Twinning programında etkin olan 457 öğretmenimizle birlikte, aramıza katılacak yeni üyelerimize teknik desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.