Eğitimin uzaktan yapıldığı salgın süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak amacıyla yurt genelindeki okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları oluşturuldu.

Özellikle kırsal bölgelerde belirli imkanlara sahip olamayan ve EBA TV'yi izleyemeyen öğrenciler, kurulan EBA Destek Noktalarına giderek uzaktan eğitime katılma imkânı bulacaklar. EBA Destek Noktalarında öğrencilere dijital eğitim araçları ve geniş bant internet eğitimi sunulacak. Öğrenciler hazırlanan yazılımla kendilerine en yakın EBA Destek Noktasının nerede olduğunu öğrenebilecek.

Özel olarak tasarlanmış olan bu merkezler, belirli bir planlama dahilinde dönüşümlü olarak kullanılabilecek. EBA Destek Noktaları, hijyen şartlarının sağlanması amacıyla kullanım öncesi ve sonrasında temas edilen tüm yüzeylerle birlikte dezenfekte edilecek. Öğrencilerin bireysel kullanımı için maske ve kulaklık temininin de sağlanacağı EBA Destek Noktaları, kapasitelerine uygun olarak aynı anda belirli sayıda öğrenciye hizmet verebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 81 ilde eş zamanlı EBA Destek Noktalarının açılışını yaptığı programa Yalova İl Mili Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol’da Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol’un katıldığı temsili programda öğrenciler EBA'ya giriş yaparak, derslerini takip ettiler ve canlı derslere katıldı.

Yalova İlinde şu ana kadar 23 EBA Destek Noktası kurulmuş olup, EBA Destek Noktalarının öncelikle internet erişimi sağlayamayan öğrencilere hizmet vermek üzere faaliyete geçirildi.