Üye sayısını her geçen gün arttırmaya devam eden Eğitim-Bir-Sen Yalova’da 1572 üye sayısına ulaştı. En yakın sendikanın 856 üye önünde yer alan Eğitim-Bir-Sen üye sayısını her geçen yıl yukarılara taşımaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yalova Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Uğur Hakan Tan; “Zirveden yeni ufuklara sloganıyla adımlarını atmaya devam eden sendikamız elde ettiği kazanımlar ve başarılı çalışmalarla şükür kamu personelinin güveninin en önemli limanı olduğunu göstermektedir. Yakın zamanda imzasını attığımız mutabakat metninde yer alan üye tablosu ise bunun en büyük göstergesidir. Eğitim iş kolunda ilimizde 1572 üye sayısına ulaşmış olan Eğitim-Bir-Sen kamu çalışanın yanında olduğunu sayısal verilerle tekrar göstermiştir. Üye sayısıyla ilimizde ve ülke genelinde her yıl zirvede yer alan Eğitim-Bir-Sen eğitim çalışanlarının güvenini kazanmış durumdadır. Bu başarıda emeği olan tüm yönetim kuruluna ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Tan, ‘Yalova’da en çok üyeye sahip sendikayız’

Tan sözlerine şöyle devam etti; “Kamu görevlilerinin Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılık noktasındaki duruşuna, sivil toplum örgütü kimliğiyle yürüttüğü çalışmalara hem konfederasyon, hem de sendika düzeyinde verdiği bu destek; Eğitim-Bir-Sen açısından, ‘en büyük olma hazzını’ yaşama fırsatı olarak değil, ‘en iyiyi, en doğruyu, en güzeli yapma hedefiyle sendikacılığın hakkını verme imkânı’ hükmündedir. Eğitim çalışanlarının beklentileri ve talepleriyle, milletimizin hasletleri ve hassasiyetleriyle uyumlu sendikal bakış, çalışmalar ve çabalar, eğitim sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar Eğitim-Bir-Sen’in kamu görevlileri sendikacılığında marka olmasına ve rakipsiz kalmasına kapı aralamıştır. Eğitim çalışanlarının üye sayılarının tespitine yönelik imzalanan son mutabakatla Eğitim-Bir-Sen, geçen yılın üye sayısının çok üzerine çıkarak rakiplerine açık ara fark atmayı başarmış, en çok üyeye sahip yetkili sendika olmuştur”dedi.