Pandemi nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim modeliyle ortaya çıkan öğrenme açığını gidermek amacıyla oluşturulan proje kapsamında; Yalova Belediyesi, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova İl Özel İdaresi protokol imzaladı.

Protokole; Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan imza attı.

Tutuk, “Gençlerimiz için faydalı işler yapacağımıza inanıyorum”

İmza töreninin ardından kısaca değerlendirmede bulunan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Projemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biz Yalova Belediyesi olarak Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle her türlü protokolün altına, her zaman imza atarız. Yeter ki öğrencilerimizin faydasına bir şeyler yapabilelim.

Bugüne kadar eğitim öğretim dönemi açılmadan da okullarımıza gerekli desteği verdik.

Altyapı, üst yapı ve çevre yollarında İl Milli Eğitim Müdürümüzle karşılıklı ilişkilerimiz ve görüşmeler sonucu çalışmalar yaptık. Müdürlüğümüzün bütün taleplerini Yalova Belediyesi olarak yerine getirmeye çalıştık.

Bu protokolde de yine geleceğimizin teminatı gençlerimiz için faydalı işler yapacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Karahan, “Destek vermenin haklı gururunu yaşıyoruz”

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan da açıklama yaparak, “Eskiden şöyle söylemişler; ‘1 yıl sonrasını düşünürsen tohum ek, 10 yıl sonrasını düşünürsen fidan dik ama 100 yıl sonrasını düşünürsen insan eğit.’ Biz İl Özel idaresi olarak yüzün üzerinde projeye destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bugün, Eğitimde 1 Adım Ötesi projesine destek vermenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Yarının teminatı olan çocuklarımızın önemini hepimiz biliyoruz. Bunun için de hayırlı bir işte bulunmanın mutluluğu içerisinde bu projemizin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Soygüzel, “Yalova’nın eğitimdeki vizyonunun ileriye gitmesine katkı sunacağız”

Karahan’ın ardın İl Özel İdaresi olarak bu tür projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydeden İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, “Bir ilin gelişmesi ve kalkınması için kurumlar arasındaki iş birliği ve ortak çalışmalar çok önemli. Biz de sadece burada değil birçok konuda hem Yalova Belediyemizle hem Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak projeler yürütüyoruz.

Bu ortak projelerden bir tanesi de bugün imza altına aldığımız Eğitimde 1 Adım Ötesi projesidir. Hem kentsel yerleşimde hem de köylerimizde pandemi nedeniyle bir eğitim açığı oluşabileceği düşüncesinden hareketle öncelikle bu eğitim açığının ölçülmesi daha sonra elde edilen verilere dayanarak gerekli iyileştirici adımların atılması noktasında çok hayati bir proje olarak değerlendiriyoruz bu projeyi.

İl Genel Meclisi olarak aldığımız kararla bu projeye maddi anlamda destek sağlamaya karar verdik.

Yalova, eğitimde öncü, marka bilinen bir şehir. Dolayısıyla biz, Belediye Başkan Vekilimizin ifade ettiği gibi Yalova’nın eğitimdeki vizyonunu daha da ileriye gitmesine katkı sunmaya çalıştık ve sunmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Yeniyol, “Bu bakış açısı 81 vilayet içerisinde bizi 10 adım öteye atıyor”

Eğitimde 1 Adım Öteye projesine destek veren Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’e ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan’a teşekkür eden Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı; “Modern eğitimin yüzü budur. Bir ilde, taşrada bir proje üzerinde eğitime katkı sunmak anlamında belediyenin, İl Özel İdarenin bir araya gelmesi; o ilin, beldenin eğitimine kafa yormaları, maddi ve manevi destek vermeleri kanımca pratik olarak en anlamlı şekilde modern eğitimin tanımıdır.

Çünkü klasik eğitimde güvenlik sağlık ve iktisat üç sacayağını oluşturur. Fakat, özellikle bu dönemde yerel yönetimlerin de bizatihi hem mevzuat olarak hem de gönüllü olarak eğitim işlerine katılması bir adım ötesini ifade ediyor projeyle müsemma bir şekilde.

Şunu ifade etmeliyim ki tecrübeli bir yönetici olarak; belediyeler her zaman okulların alt yapısı ile ilgilenir ama ben bu konuda zaten başkanımızla gurur duyuyorum.

Ne zaman yardım istesek hiç tereddüt etmeden ellerinden ne geliyorsa tüm imkanları seferber ediyorlar.

Bu bakış açısı 81 vilayet içerisinde bizi 10 adım öteye atıyor.

Bu başka bir gurur meselesi. Ben Belediye Başkan Vekilimize kıymetli destekleri ve dostluğu için teşekkür ediyorum.

İl Genel Meclis Başkanımıza; bize her zaman, her konuda, her yardım istediğimizde destek verdiği çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Fotoğraf: Rukiye Polat