Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan karşılanan destek ile dezavantajlı konumda bulunan bireylerin kendi işlerini kurması, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına katkı sağlayarak çalışma hayatında yer almaları amaçlanmakta.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, “Her yıl 2 dönem halinde duyuruya çıkan Engelli ve Eski Hükümlü projelerimizin 2020/2. dönemi başvuruları 8 Haziran 2020 tarihi itibari başladı. Bu kapsamda, girişimcilik eğilimleri olan, yeni ve farklı bir iş fikri ile geleceğin mesleklerini öğretecek eğitim projeleri, İŞKUR için önemlidir ve değerlendirmelerde öncelikli projelerdir “ dedi.

İl Müdürü Dede, “2020 1. başvuru döneminde 4 adet proje yapılmıştı. Projelerden ikisi kendi işini kurmaya yönelik, bireysel tarımsal ve hayvancılık projesi, iki proje ise Türkiye Beyaz Ay Derneği Yalova Şubesi ve Spastik Engelliler Federasyonu tarafından sunulan mesleki eğitim projesi uygun bulunarak kaynak tahsis edildiğini” ifade etti.

Erhan Dede, “Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini 17 Temmuz 2020 tarihine kadar hazırlayıp İl Müdürlüğüne elden veya posta yoluyla teslim edebileceğini” dile getirdi.

Desteklenecek proje konu başlıkları:

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler.

6- Ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler,

7- Engellilere yönelik diğer projeler.