Başkan Oral, toplum olarak birlik beraberlik içinde, yarınlarına güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılması; engelli-engelsiz tüm vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması ile mümkün olacağını söyledi.

“Örneği olmayan 2 proje”

İlçe genelinde engellilere yönelik ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Oral, “Bina girişlerinin engellilere uyumlu olmasını zorunlu hale getirdik. Kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği hale getiriyoruz. Türkiye’de örneği olmayan 2 projemizi engelli uyumlu olarak yaptık. Engelsiz Kuş Gözlem Kulemiz ve Engelsin Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemizi engelli vatandaşlarımıza uyumlu olarak inşa edildi.

“Bilinçlenme önemli”

Sorumluluk taşıyan her vatandaş engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi önemli bir zorunluluktur. Engelli vatandaşlarımızın meselelerine kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temennisiyle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi.

Başkan Gürel sözünü tuttu: Arapça tabelalar denetleniyor Başkan Gürel sözünü tuttu: Arapça tabelalar denetleniyor