Açılış konuşmasını yapan Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede, engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler gününü tebrik ederek, istihdam, mesleki eğitim ve hibe destekleri ile her zaman engellilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirtti. Dede, “Bu vesileyle Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a engelli istihdam buluşmaları için Engelsiz Kafe’nin tahsis edilmesi yönünde verdikleri destek için teşekkür ediyorum.” dedi.

Dede, “Her bir ilgili kurumun hızla ilerlemeler kaydettiğine şahit oluyoruz”

Engellilerin istihdamına aracılık etmek amacıyla her hafta salı günleri iş arayan engelliler ve işverenler ile istihdam buluşmalarında bir araya geldiklerini vurgulayan Dede, Dünya Engelliler Günü ile ilgili olarak; “Özel insanlarımızın ekonomik ve toplumsal yaşama katılımının en iyi yollarından biri istihdam edilmeleridir.

Özel insanlarımız için iş sadece bir iş değil; çalışma hayat ile kuracağı bağ onun her anlamada kendini ifade edebileceği en doğru fırsattır. Çalışmak gelir elde etmek, başarmak takdir edilmek insanın psikolojik olduğu kadar insanın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının başında gelmektedir. Bu kapsamda her bir ilgili kurumun hızla ilerlemeler kaydettiğine şahit oluyoruz.

Dede, “Hayalleri gerçeğe dönüştürmek mümkün”

Kamu istihdam kurumu olarak İŞKUR insan onuruna yakışır bir iş düsturuyla fedakârca çalışmalar üstlenmekte. Engelli iş koçluğu modeli ile engeli istihdamı, kendi hayalini işini kurma, girişimcilik, kariyer gibi fırsat eşitliği sağlayan istihdam politikalarını hayata geçirmektedir. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek mümkün. Yeter ki kurumlar olarak bizler, aileler olarak sizler, onlara güvensin” dedi.

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için İŞKUR’un sağladığı hibe desteği başvuru süresinin 17 Aralık’a kadar uzatıldığını hatırlatan Dede, girişimci engelli adaylarının projelerini başvuru süresi içinde e-devlet üzerinden yapabileceklerini belirtti.

Etkinlik sonunda katılımcılara günün anısına hediye takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.