24 Aralık 2021 Cuma günü Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezinde yapılacak olan Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Seçiminde, Yürütme Kurulu Üyeliğine aday olduğunu açıklayan Ensarioğlu, “Saygıdeğer Yalovalı Dostlarım, Büyüklerim, Kardeşlerim;

Yalova'nın kurucu ailelerinden bir kardeşiniz olarak, Yalova’mızın Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine adayım. Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek amacıyla oluşturulan Kent Konseyleri, kentin yaşamasında ve nefes almasında ciddi anlamda önem arz eder.

Kent Konseyi ile birlikte kentin yönetiminde söz sahibi olma, kentin yönetimi ve ihtiyaçları konusunda bütün sivil toplum kuruluşlarına, vatandaşlarımızdan gönüllü olarak kent konseyine katılacak kişilere, muhtarlarımıza ve kamu kurum amirlerine kent konseyinde ciddi bir şekilde ihtiyaç var. Hep beraber, ortak aklı savunmak, hak ve adalet temelinden ayrılmamak için güzel çalışmalar düzenleyebiliriz. Ancak bunu yaparken uçlarda durmaktan kaçınmalı, partiler üstü olan çatımıza ve Yalova'mıza sahip çıkmalıyız. Herkesin katılmak isteyeceği bir Kent Konseyi algısını Yalova'mızda oluşturmalıyız. Barış, iş birliği ve ortak akıl denince Yalova'da akla gelecek olan Kent Konseyi, kurucu değerlerimiz çizgisinde kalmalıdır. Bugüne kadar edindiğim bilgi ve deneyimlerimin ışığında, Yalova'mızda demokrasiyi taçlandırmak, Yalovalıların karar alma mekanizmalarına katılımını daha da güçlendirmek üzere çalışacağımdan hiç şüpheniz olmasın. Yalova Kent Konseyi ve Yalova'mız hepimizin ortak paydasıdır. O ortak payda da herkesin gönül rahatlığı ile buluşması, bir araya gelebilmesi, Yalova'nın sorunlarına yönelik çözüm üretmesi için hiç durmadan çaba göstereceğim.” Dedi.