Yalova’daki hafızlık cemiyeti törenlerine de katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen hanım hafızların icazet merasimine iştirak etti. Hafızlık icazet töreni kapsamında konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Turgut Açari, Diyanet İşleri Başkanı’na ve Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a teşekkür etti ve hafızlığın önemine vurgu yaparak;“Hafızlık eğitimi son derece zor bir eğitimdir, zorluklar aşıla aşıla hafızlık elde ediliyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen merasimimiz bizler için büyük bir memnuniyet oldu. Bizler de bu kapsamda çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz” dedi.

Vali Tuğba Yılmaz ise;“Muhterem başkanımızın il buluşmaları adı altında 81 vilayete ziyaretleri sürerken, ilimizi de öncelikli iller arasına almasından dolayı ben sizler adına kendisine teşekkür ediyorum. İlimizde rektörlük yaptığı süre içerisinde de üniversitemiz için canla, başla koşturduğuna şahidim. Şu anda da Diyanet İşleri Başkanı olarak ilimizde bulunmasından dolayı kendisiyle gurur ve onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizler ilk emri “Oku” olan bir dinin mensuplarıyız. Önce okumak, ilim sahibi olmak, ilmi insanların hayır işlerinde kullanmak ve kendimizi geliştirmek zorundayız. Kızlarımızı kutluyorum, onlara başarılar diliyorum” dedi.

Kur’an’ın anlaşılması gerektiğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş; “Ne diyor peygamberimiz veda haccında ‘Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetçe asla sapıtmayacaksınız. Allah’ın kitabı ve resulünün sünneti…’ Allah’ın kitabı, işte hafızlarımızın hıfz ettiği; gönüllerine, kalplerine,zihinlerine yerleştirdiği o ayetlerdir Kuran-ı Kerim… Bunlar insanı ve inanan toplulukları yücelten ayetlerdir. Rabb’imiz nice kavimleri, nice milletleri işte bu kitapla yüceltmiştir. O kitabı dikkate almayan, onun hayat veren ilkelerine tavır alan topluluklar da nice talihsizliklere, nice kötü durumlara düşer olmuştur. Milletimizin, büyük medeniyetler kurmasında, zor zamanlardan çıkmasında, istiklal mücadelesi dönemlerinde en büyük imkanı ve motivasyonu inandığı kitabı Kur’an-ı Kerim olmuştur. Bu gün de devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek mutlaka Kur’an-ı Kerim’in mesajlarını gündeme almak zorundayız. Çünkü Kur’an bir hidayet rehberidir ve en doğru yolu gösteren kitaptır. Hafız kardeşlerimiz, her biriniz Hz. Aişe’ler, Hz. Fatıma’lar, Hz. Hatice’ler ruhuyla yetiştiniz ve inşallah ömrünüzü böyle geçireceksiniz. Sizlerden istirhamım, her biriniz hafızlığınızı tekrar edeceksiniz, unutmayacaksınız ve her biriniz inşallah önümüzdeki yıllarda kendiniz gibi nice hafızlar yetiştireceksiniz. Umudumuz sizlersiniz. Bu milletin ahlakıyla, iffetiyle ailesine sahip çıkan ve aile hayatına zerre kadar leke getirmeyecek bir ilkeli davranışla geleceğe insanları hazırlayacak, güzel nesiller yetiştirecek sizin gibi hanımefendilere gerçekten ihtiyacımız var. Ben sizleri ve size emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından genç hafızlara belgeleri verildi ve hediye takdimi yapıldı.

Haber/Fotoğraf: Nilüfer Ateş