Başkan Erbul gazetemize yaptığı açıklamada birçok yeni hizmetler yaptıklarını söyledi. Konuşmasını; ‘’Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar öncelikle kurumsal web sayfamızı yeniledik. Ardından esnaf dijital kart uygulamasına geçtik. Bu kart sayesinde esnafımız çeşitli indirimlerden faydalanabilecek. Dijital kartvizit sayesinde esnafımızın dijital dünyaya, gelişen dünyaya ayak uydurabilmesini sağlamak istedik.

E-ticaret yapan esnafımıza müjdemiz olsun

Yakın zamanda e-ticaret işiyle uğraşan esnaflarımız için e-ticaret sayfalarına indirimli ve kolay ulaşabilmeleri adına bir anlaşma yapacağız. Bu da e-ticaret yapan esnafımıza müjdemiz olsun.

Diğer esnaflarımız için toplantılar düzenleyeceğiz. Böylece her meslek grubunun sorunlarını, isteklerini ve taleplerini alıp ona göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birçok yenilikler getirmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca kayıt dışı istihdama ve kayıt dışı çalışma içinde olanlarla da büyük ölçüde savaş vermeyi düşünüyoruz. Devletimizin kollarını, vergiye kayıtlı olmayan, kayıtsız esnafa karşı savaşmaya davet ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza da hız verdik. Tek tek tespitini yapıyoruz.

TEMA gönüllüleri Ahmediye Göleti’ne defne fidanı dikti TEMA gönüllüleri Ahmediye Göleti’ne defne fidanı dikti

En büyük problem ekonomik sıkıntı

Şu an esnafımızın içinde bulunduğu en büyük problem ekonomik sıkıntı. Alım gücünün düşmüş olması, vergilerin ve Bağ-Kur primlerinin artmış olması, fahiş fiyatların istemsizce artması, denetimin yapılmaması, devletin denetim mekanizmalarının yeterince çalışmamasından ötürü esnafımız büyük şikayetçi. Bu yüzden Perakende Yasası’nın en yakın zamanda hükümetimiz tarafından çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Vatandaş tercihini, büyük marketlerden yana kullanıyor

Bir liraya satılan bir ürün, büyük marketler zincirinde daha düşük bir fiyata satılabiliyor. Tabiki vatandaş alım gücüne göre tercihini büyük marketlerden yana kullanıyor. Bu durumda esnaf iş yapamıyor. Esnafımızın bu sıkıntısını çözülmesini istiyoruz. Herkesin her malı, her ürünü satamaması gerektiğini düşünüyoruz.’’ Dedi.