Yeşilay Yalova Şubesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Yeşil Sahne” adlı söyleşinin konuğu Erdem Uygan oldu.

Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, İsmail Memiş’in moderatörlüğünde Erdem Uygan’la yapılan söyleşi ile devam etti.

Karşılıklı yapılan sohbette Erdem Uygan sosyal medya bağımlılığı ile ilgili; “Hiçbir şey yeryüzünde mutlak iyi ya da mutlak kötü olarak görülemez. Allah böyle bir kural koymuş. Bir şey sizin kullanımınıza göre iyi ya da kötüdür. İçtiğiniz gayet güzel bir sudur. Ama onu o kadar kötü kullanırsınız ki boğulursunuz, ya da birini boğarsınız. Bu kadar basit bir şeyden bile zarar verebilirsiniz, topluma insanlara… Bir elektrik kablosuna dökersiniz yangın çıkartırsınız. İşte sosyal medyada bunun gibi bir şey. Doğru kullanmadığınız taktirde önce kendinize sonra ailenize, halkayı büyüterek toplumun geniş bir kısmına zarar vermiş olursunuz. Bağımlılık dediğimiz kelimenin kendisi bir kere itici kötü bir kelime. Eğer bir şeyin bağımlılığından söz ediyorsak o şeyin yanlışlığından değil kendimizin ona bakışındaki yanlışlıktan söz ediyoruz demektir. Çünkü biz orada ayarlarımızı ya da fıtratımızı bozmuşuz. Bozduğumuzdan dolayı biz yanlış bir bakışla o her neyse ona o şekilde yaklaşıyoruz. İşte sosyal medya da bunlardan bir tanesi. Özellikle teknolojinin cebimize girmesini bile aştığını düşünürsek önceden dört kişilik bir ailede eskiden televizyon karşısında oturuyoruz  birbirimizle konuşmuyoruz diye şikayet edilirdi. Şimdi aynı televizyonun karşısında televizyon şikayetçi çünkü herkes elindeki teknolojik cihazlarla birbirleriyle görüşüp konuşuyorlar.

İnsan sayısı kadar filozof

Bunun en kötü yanı bence insan sayısı kadar filozof üretmiş olması.Hepimiz özellikle sosyal medyada felsefe yapıyoruz. Bizim kendimizi bir şekilde olduğumuzdan farklı göstermenin çabası içinde olduğumuzun farkına varmalıyız” dedi.

Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Erdem Uygan’a Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından plaket takdim edildi. Program moderatörü İsmail Memiş’e de eski millet vekili Şükrü Önder tarafından plaket takdim edildi. Haber: Sezgin Altınel