Erol, ‘’Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına savaşlara, afetlere, acılara tanık olan, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensupları, kamu adına hareket ederek ülkemiz ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Polis baskınından cephanelik çıktı Polis baskınından cephanelik çıktı

Çok sesli, etkin, tarafsız ve özgür bir medya güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Çağdaş ve demokratik ülkelerde dördüncü kamusal güç olarak kabul edilen basın mensupları, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getirmelidir.

Üstlendikleri bu önemli görevler ile birlikte, toplum ve devlet arasında köprü olmuş, her mevsim ve her şartta durmaksızın, büyük bir fedakârlık ile her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensuplarımızın her daim yanındayız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü basının önemini ve basın mensuplarının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Bu düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümünde; hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını saygı ve rahmetle anıyor, başta Yalova’da görev yapan basınımızın güzide temsilcileri olmak üzere, tüm değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.’’ Dedi.