Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Vali Muammer Erol denetimlerde bulundu.

Trafik denetleme noktalarında ve Yalı Caddesi’nde denetlemeler gerçekleştiren Vali Muammer Erol, Kaymakam Bilgin ve Başkan Silpagar, maske takmayan esnaflara da uyarılarda bulunarak tedbirin elden bırakılmamasını istediler.

Alınan tedbirleri yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşları sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymaları konusunda bilgilendiren Vali Muammer Erol, önlemlere uyan esnaflara teşekkür etti.

Covid-19 vakalarının Yalova’daki durumu hakkında denetleme sonrası konuşan Vali Erol, “Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların 14 günlük bu süreci KYK yurtlarında geçirmeleri için tedbirlerimizi aldık. Tamamını orada tutmuyoruz. İzolasyon şartlarına uyacak olan vatandaşlar, kendilerini iyi hissedenleri belli şartlara uymaları konusunda bilgilendirerek bırakıyoruz ama bu konuda çok cimri davranıyoruz.

“İzolasyon şartlarına uymayanlar vakaların artmasına neden oluyor”

Pozitif vakaların izolasyon şartlarına uymaması nedeniyle diğer aile fertlerine geçirmesi, yakınları ile temasa devam etmesi konusunda zorluklar yaşıyoruz. Mikrobun yayılması için temas ortamı oluşmuş oluyor oda riski arttırıyor. Bu işin tek çözümü sıfır temas Ama hayat devam ediyor böyle bir şey pek mümkün değil en aza indirmemiz lazım. Kesinlikle maskesiz olmamaya ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz.” Açıklamasında bulundu.