Basının, demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olduğunu belirten Erol şunları dile getirdi:

“Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla, mesai mefhumu gözetmeden fedakârlık ve sorumluluk içerisinde kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme hakkı için çalışan, tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Demokrasimizin ayrılmaz bir unsuru olan basın mensuplarımız, halkın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi ve bilgi edinme hakkını etkin olarak kullanmasına aracılık ederek sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati derecede bir kamu hizmetini yerine getirmektedirler.

Günümüzde teknolojide yaşanan yenilikler, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etki alanını genişletmiştir. Bu durum yerel ve ulusal mecralarda çalışan basın mensuplarımızın, toplumsal sorumluk bilinciyle demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygılı, gazeteciliğin saygınlığını artıran, halkın doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturarak yaptıkları görevin önemi daha da artırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ilkesinden hareketle demokrasinin sağlıklı işlemesine ve güçlenmesine fedakâr çabalarıyla önemli katkılar sunan tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görev başında vefat eden gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum.”