“Engellilerimizin sosyal olanakları eşit kullanma hakkı mevcut”

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, engellilere yönelik toplumsal farkındalığı artırılarak engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesini hedefleyen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, engelli hak ve sorumluluklarının hatırlanması açısından oldukça önemli bir gün olduğunu hatırlatan Vali Erol, “Toplumu oluşturan tüm bireylerde olduğu engellilerimizin de kaynakların erişimine ve sosyal olanaklardan eşit kullanma hakkı mevcuttur.

“Engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kat edilmiştir”

Bu hakların toplumdaki tüm bireyler için eşit olması da yasalarla korunmuştur. Bu bağlamda son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle engellilerimize olan duyarlılıklar artmış, sorunlarının çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiş olup ülkemizde istihdamdan eğitime, bakım hizmetlerinden sosyal yardımlara kadar engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli mesafeler kat edilmiştir” dedi.

“Engellilerimiz hemen her alanda önemli başarılar kazanacaklardır”

Engellilerin sosyal yaşamda yer almalarını, meslek edinmelerini, üretken, kendine yetebilen bireyler olmalarını ve toplumsal katılımlarını sağlamak ve destek çıkmanın öncelikli görev olduğunu kaydeden Erol mesajında, “Engeller ortadan kalktıkça engellilerimiz spordan eğitime, sanattan siyasete, hemen her alanda önemli başarılar kazanacaklardır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

“Engellilerimizin hayata katılımlarını sağlamak en önemli önceliğimiz olmalıdır”

Engellilerimizin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri adına toplumun her alanında hayata katılımlarını sağlamak ve destek çıkmak en önemli önceliğimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum” ifadelerine yer verdi.