Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü ve Sanayi Bakanlığı tarafından ortaklaşa imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" kapsamında temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir eğitim-öğretim ortamı oluşturulması hususunda Vali Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, İl Başkan Yardımcısı Kutalp Koyunoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ve beraberindeki idareciler TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Okul binalarının fiziki yapıları ve okullardaki eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Muammer Erol, tespit ettiği aksaklıkların hızlı bir şekilde giderilmesi yönünde yetkililere talimat verdi.

Erol, okul ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi okullardaki eksiklikleri yerinde görüp incelemek üzere ziyaretlerini hızlandırdığını belirterek, ildeki eğitim ve öğretim kalitesinin artması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Okulların pandemi dolayısıyla 21 Eylül'de açılışa hazır olduğunu yerinde gören Vali Muammer Erol, hijyen ve enfeksiyon hususlarında sorumluluklarını yerine getirdikleri için okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.