Meydana gelen depremin ardından Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Bölgeye giden AFAD ekiplerini uğurlayan Vali Memiş, depremin Erzurum’un Çat ve Hınıs ilçelerinde de hissedildiğini dile getirdi.

Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı;” Deprem bölgesinde 11 araç, 46 personel ile birlikte 990 kış şartlarına uygun çadır ve 712 yatak gönderdik. Sağlık Müdürlüğü’nden 2’si ambulans toplam 5 araç, 20 personel, Büyükşehir Belediyesi İftaiye Daire Başkanlığı’ndan 2 araç, 8 personel, Türk Telekom grubundan 7 araç, 17 personel, Kızılay beslenme grubundan ise 2 araç ve 3 personeli Elazığ’a gönderdik.” Dedi.

Deprem ile ilgili AFAD Müdürü Selahattin Karslı’dan bilgi alan Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye, Elazığ ve Malatya’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Memiş, “Depolarımıza 10 bin civarında çadırımız var”

Okay Memiş;” O kadar enteresan bir deprem ki Karadeniz sahilinden İsrail’e varana kadar Doğu Anadolu fay hattında hissedildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Burada fazla hissedilmedi, Hınıs ve Çat’ta kısmen hissedildi. Oralarda da olumsuz bir durumla karşı karşıya değiliz. 6.8 şiddetindeki deprem büyük bir deprem. Türkiye’nin neresinde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşları bütün imkanlarıyla oraya seferber olmak durumunda. Erzurum bu konuda çok deneyimli bir vilayet, bölge merkezi. Depolarımızda çok iyi durumdayız yaklaşık 10 bin civarında çadırımız var. Bölgeye 990 tane çadır gönderdik kış şartlarına uygun. 712 yatak gönderdik. Belki de Elazığ’a en önce yardım ekibi gönderen illerin başında geliyoruz.” Şeklinde konuştu.